27 / 04 / 2024

Tahıl koridorunda son rakamlar açıklandı! Sadece yüzde 5,6’sı az gelişmiş ülkelere gitti

Tahıl koridorunda son rakamlar açıklandı! Sadece yüzde 5,6’sı az gelişmiş ülkelere gitti

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, Tahıl Koridoru'ndan taşınmış olan tahılın yüzde 63'ünün Avrupa ülkelerine sevk edildiğini ifade ederek, “Taşınan 7,5 milyon ton tahılın yalnız yüzde 5,6'sı az gelişmiş ülkelere gitmiştir" cümlelerini kullandı.



Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, CerModern'de "Kimse Geride Kalmasın" teması ile birlikte düzenlenen Dünya Gıda Günü programında yapmış olduğu konuşmada, dünya genelinde açlık ve yoksulluk gerçeği ile birlikte yüz yüze olunduğunu açıkladı.

Sağlıklı beslenme olanağına erişemeyen 3,1 milyardan fazla olan insan olduğuna işaret eden Kirişci, 830 milyondan fazla olan insanın da açlık ile mücadele eder durumda olduğunu duyurdu.

Kirişci, dünya nüfusunun gıda ihtiyacını karşılamak amacı ile üretimin yüzde 60 çoğaltılması gerektiğine vurgu yaparak, "Doğal kaynaklarımızı doğru kullanacağız, tarımsal üretimde verimliliği yükselteceğiz ve aynı zamanda asla israf etmeyeceğiz. Tüm dünyada görülen krizlerin tahribatını azaltmaya, gıda kayıp ve aynı zamanda israflarını minimize etmeye yönelik olarak sorumluluklarımızı göz ardı edemeyiz. Refah içinde olan devletler, açlık ile boğuşan veya yeterli altyapıya sahip olmayan ülkeleri de düşünmek durumundadır" açıklamalarında bulundu.

Tahıl koridorunda son rakamlar açıklandı! Sadece yüzde 5,6’sı az gelişmiş ülkelere gitti


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön