25 / 04 / 2024

Tahıl Koridoru'yla buğday fiyatları yarıya düştü! Buğday alım fiyatları açıklandı mı? Borsa borsa son fiyatlar!

Tahıl Koridoru'yla buğday fiyatları yarıya düştü! Buğday alım fiyatları açıklandı mı? Borsa borsa son fiyatlar!

TUSAF Başkanı Haluk Tezcan, Tahıl Koridoru Anlaşması'nın üçüncü kez 2 ay süreyle daha uzatılmasının buğday fiyyatlarını düşürdüğünü belirtti. Peki buğday, arpa, mısır fiyatları bugün hangi borsada kaç TL? İşte 30 Mayıs 2023 fiyat listesi...



Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF) Başkanı Haluk Tezcan buğday fiyatları ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. TUSAF Başkanı Haluk Tezcan, söz konusu açıklamasında Tahıl Koridoru Anlaşması'nın üçüncü kez 2 ay süreyle daha uzatılmasının Türkiye'nin bir başarısı olduğunu vurguladı ve buğdayın tonunun 500 dolardan, 250 dolara düştüğünü belirtti. 

Açıklamasında "Türkiye olarak kendine yetebilen bir ülke olmaktan ziyade dünyanın birçok ülkesine un ihraç ediyor. Dünya sofralarında Türk unu yer alıyor" ifadelerine yer veren Haluk Tezcan, Rusya ve Ukrayna'dan alınan buğdaylarla, dünyanın temel ihtiyacı olan unun dünyaya sunulduğunu dile getirdi. 

Tahıl Koridoru yla buğday fiyatları yarıya düştü! Buğday alım fiyatları açıklandı mı? Borsa borsa son fiyatlar!

Bu gelişmelerden sonra buğday fiyatları yeniden gündeme geldi. Son günlerde çiftçiler merakla 2023 buğday alım fiyatının açıklanmasını bekliyor. 

Haziran ayına sayılı günler kala çiftçiler "Buğday taban fiyatları açıklandı mı? Buğday fiyatları ne zaman açıklanacak?" sorularının yanıtlarını araştırıyor. Geçtiğimiz sene buğday taban fiyatı 5 Haziran tarihinde açıklanmıştı. Bu yıl da rakamların Haziran ayının ilk haftasında açıklanması öngörülüyor. 

Peki buğday, arpa, mısır fiyatları bugün hangi borsada kaç TL? İşte 30 Mayıs 2023 fiyat listesi...


Geri Dön