25 / 04 / 2024

Tahir Şahin kimdir?

Tahir Şahin kimdir?

İzmir Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin kimdir? Tahir Şahin, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Tahir Şahin, ne zamandan beri belediye başkanı olarak hizmet veriyor? İşte Tahir Şahin..



Tahir Şahin kimdir?

1959 yılında Menemen’de doğdu. Vergi Dairesi’nden emekli memur Ramiz Şahin ve ev hanımı Hatice Şahin’in 5 çocuğundan 4.’sü oldu. İlk ve orta öğrenimini Menemen’de tamamladı. Menemen Lisesi’nden mezun olduktan sonra kardeşleriyle birlikte ticarete atıldı. 1999 yılına kadar ulaşım ve akaryakıt sektörlerinde ticari faaliyetlerine devam etti.


Doğup büyüdüğü, çok sevdiği ilçesine hizmet etmek adına siyasete atılan ve Tahir ŞAHİN; 1999 yılında  %22,97 oyla Belediye Başkanlığı görevine seçildi. İlk 3 yılını, işçilerin 1 yılı aşkın maaş ve ikramiye alacakları ile piyasaya olan borçları ödemekle geçiren Başkan ŞAHİN;  Belediye bütçesini dengeledikten sonra yatırım atağına kalktı.


Yeni kanalizasyon ve su şebekesi, yeni otobüsler, yeni yollarla buluşan Menemenliler; 2004 yılında %42,70 oy oranıyla Başkan Tahir Şahin’e yeniden görev verdi. “Yaptıklarım, yapacaklarımın teminatıdır” diyerek ikinci döneminde yepyeni projelerle hemşehrilerinin karşısına çıkan Başkan ŞAHİN; Şehir Parkı’nı mini bir fuar alanına dönüştürdü, rutin belediyecilik hizmetlerinin yanında sosyal ve kültürel alanda da önemli projeler ortaya koydu.


Çıkarılan Büyükşehir Yasası ile birlikte 7 Belde Belediyesi’nin kapatılarak Menemen’e bağlanmasının ardından, İzmir’in en büyük ilçelerinden biri olan Menemen’de sorunlar ve sorumluluklar daha da büyüdü. “Çalışmaktan Yorulmayacağız” diyerek ekibiyle birlikte Menemen’e hizmet telaşına düşen Başkan ŞAHİN, 2009’da ise %40,80 oyla 3. Kez Belediye Başkanlığı görevine seçildi. Ustalık dönemi olarak gördüğü üçüncü döneminde gerçekleştirdiği Cumhuriyet Meydanı ve 300 araçlık iki katlı yer altı otoparkı, kaldırım ve yol düzenlemeleri, Tepe Sosyal Tesisleri gibi projeleriyle Menemen’in marka değerini yükselten deneyimli Belediye Başkanı Tahir ŞAHİN; 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde %43,85 oyla 4. Kez Belediye Başkanlığı görevine seçildi.




Geri Dön