23 / 04 / 2024

Tahsin Özlenir: İstiklal Caddesi'nde çok katlı mağaza açacağız!

Tahsin Özlenir: İstiklal Caddesi'nde çok katlı mağaza açacağız!

İtalyan premium jean markası Diesel'in Türkiye temsilcisi Tahsin Özlenir bu yıl ilk kez yüzde 70 indirim yaptıklarını belirterek "Tüketici çok zeki. Zararına satarsak alıyor" diyor.



İtalyan premium jean markası Diesel'in Türkiye temsilcisi Tahsin Özlenir bu yıl ilk kez yüzde 70 indirim yaptıklarını belirterek "Tüketici çok zeki. Zararına satarsak alıyor" diyor.


Durgunluk ve kârsızlık perakendede son ayların birinci gündem maddesi. Yaz indirimleri zirvedeyken sonbahar da kampanyalarla geldi; çünkü, başlangıç fiyatına satış yapmak neredeyse imkânsız. Bir yandan distribütörü olduğu İtalyan markalar Diesel ve Sisley'i Türkiye'de zamanın ruhuna uyduran, diğer yandan da yeni planlar yapan Özlenir Giyim'in sahibi Tahsin Özlenir, sektörün bu durumunu yalnızca son dönemin siyasi ve toplumsal gelişmelerine bağlamıyor. Ona göre, tüketici artık malın değerini öğrendi. İhtiyaç için yapılan alışveriş de azaldığından 'fırsatı' görmeden kimse kılını kıpırdatmıyor. 


"Gardıropların bu kadar ucuza marka kıyafetle dolduğu bir dönem hiç olmamıştı" diyen Özlenir, şöyle devam ediyor: "Stok bitsin, nakit aksın diye para kazanmadan iş yaparsan satıyorsun. Biz Diesel'de şimdiye kadar hiç yapmadığımız kampanyalar yaptık. Yüzde 70 indirim etiketi koyduk; ağustos altın ayımız oldu. 'İnsanların morali bozuk, almıyorlar' diye bir şey yok. Tüketici çok zeki. Malın değerini öğrendi. Zararına satarsan alıyor.  Sezon fiyatında alan yok. Biraz indirim yapıp çok az kârla neredeyse kafa kafaya geliyoruz, hafif bir kıpırdanma oluyor. Ne zaman zararına satmaya başlasak o zaman alışveriş başlıyor ama bu tablo sürdürülebilir değil." 


'İTALYANLARA DURUMU ANLATMAKTAN BIKTIM' 


15 Temmuz darbe girişimi sonrası temsil ettiği markaların çalışanlarını Türkiye'ye göndermediğini belirten özlenir, "Avrupa'nın pek çok yerinde Türkiye'de kaos ortamı olduğu düşünülüyor. Kendi siyasetçilerinin söylemleri bunda etkili. İtalyanlar'a durumun sandıkları gibi olmadığını anlatmaktan yoruldum, bıktım. Bir an önce toparlanıp istikrarı göstermemiz şart" diyor.  


İstiklal Caddesi'nde çok katlı mağaza açacak 


Dükkânların boşalmaya başladığı, markaların uzaklaştığı istiklal Caddesi'ndeki son durumu "Bir değişim süreci var ve bu geçici" diye özetleyen Özlenir, 5 binaya sahip olduğu caddede yeni bir yatırımın da arifesinde. Fransız Konsolosluğunun yanındaki Vosgeperan Ermeni Katolik Vakfı'nın binasını 25+25 yıllığına kiralayan Özlenir, projesini şöyle anlatıyor: "Bilenler burayı CHP'nin eski Beyoğlu ilçe Başkanlığı binası olarak bilir, içerideki tüm kiracılar yeni tahliye edildi ve restorasyon projeleri onaylanıp inşaat başladı. Gelecek yıl taze bir konsept yaratıp burada çok katlı mağazacılık yapmaya niyetlendik. Yalnız kendi markalarımız değil, Türkiye'ye getirmek istediğimiz yeni markalar da olacak. Türkiye'de çok katlı mağazacılık lüks kategoride daha rekabete açık. Ancak ulaşılabilir lüks ve orta seviyede bir boşluk var. Bu alana hitap edeceğiz." 


Habertürk


Geri Dön