19 / 04 / 2024

TAKBİS sorgu!

TAKBİS sorgu!

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü (TKGM) Parsel Sorgulama Uygulaması vasıtasıyla ada veya parsel numarasıyla ilgili bilgiyi öğrenebilirsiniz. Peki TAKBİS sorgu işlemi nasıl yapılıyor? İşte tüm merak edilenler...



TAKBİS sorgu!
Ülke genelinde mülkiyet bilgilerinin bilgisayar ortamına aktarılıp her türlü sorgulamanın yapılabilmesi için Tapu Ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) sistemi hazırlandı. Türkiye genelinde Tapu ve Kadastro kayıtlarının bilgisayar ortamına aktarılarak tüm faaliyetlerin bilgisayar sistemi üzerinden yürütülmesi, böylece gerek özel, gerekse kamu taşınmaz mallarının etkin biçimde takip ve kontrolünün sağlanması amaçlanıyor. 

TAKBİS sorgu işlemi nasıl yapılır?

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü (TKGM) Parsel Sorgulama Uygulaması vasıtasıyla ada veya parsel numarasına dair bilgilere ulaşabiliyorsunuz. TKGM'nin Parsel Sorgulama Uygulaması'na giriş yaptıktan sonra karşınıza bu sitenin kullanım talimatları çıkıyor. Talimatnameyi okuyup onay vermeniz gerekiyor. Onay işlemini gerçekleştirdikten sonra tapunuzun adres bilgilerini sisteme girdikten sonra, karşınıza arazinizin uydudan çekilmiş fotoğraflarıyla birlikte konumu ve bilgileri ekranınıza yansıyor. 

Eğer TKGM'nin kendi portalı üzerinden sorgulanası durumunda, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nde bulunan arazi ve tapu bilgilerinize E-Devlet üzerinden de erişim sağlanabiliyor. E-Devlet üzerinden sorgulama yapmak için ise https://www.turkiye.gov.tr/tapu-bilgileri-sorgulama linkini kullanabiliyorsunuz.

Yapacağınız sorgulamayı gerçekleştirmeden önce e-devlet sisteminde kaydınız olması gerekiyor. Kimlik doğrulamasından sonra sisteme giriş yapıp gerekli sorgulamayı tamamlayabilirsiniz.

TAKBİS nedir?


Geri Dön