26 / 04 / 2024

Taksim Cami ibadete açıldı!

Taksim Cami ibadete açıldı!

2017'de temeli atılan Taksim Camisi bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile ibadete açıldı.




İstanbul Taksim'de 4 yıl önce temeli atılan Taksim Cami bugün itibari ile ibadete açıldı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; caminin açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirdi.

Mimarlar Şefik Birkiye ve Selim Dalaman'ın imzasını taşıyan caminin ilk Cuma namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırdı.

Taksim Cami ibadete açıldı!

Cuma namazına, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile beraber TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Sudan Egemenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Muhammed Hamdan Dagalo Hmidti, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti Genel Başkanvekilleri Numan Kurtulmuş ve Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanvekili Tevfik Göksu, İstanbul İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuh Köroğlu, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ve bazı AK Parti milletvekilleri de katılım sağladı. 

LED ışıkların kurulduğu caminin çevresi bariyerlerle kapatılırken vatandaşlar da belediye tarafından verilen kağıttan seccade üzerinde namaz kıldı. 

Taksim Camii inşaatında bütçe iki katına çıktı!


Geri Dön