19 / 04 / 2024

Taksim Gezi Parkı'nın işaretlenen ağaçları evlat edinildi!

Taksim Gezi Parkı'nın işaretlenen ağaçları evlat edinildi!

Taksim ile ilgili kararların kapalı kapılar arkasında alınmasına karşı çıkanlar, Gezi Parkı'nın ağaçlarını evlat edindi



Taksim Meydanı’nda yolların yeraltına alınarak Topçu Kışlası’nın yeninden yapılmasına ve ağaçların kesilmesine karşı çıkan sanatçılar, şehir plancıları, mimarlar ve kentliler dün Gezi Parkı’nda buluşarak ağaçlara notlar astı.

Proje kapsamında önce Gezi Parkı’ndaki üzeri kırmızıyla işaretlenmiş ağaçların kesileceğini belirten kentliler, “Meydanı korumaya bu asırlık ağaçlardan başlıyoruz” diyerek ağaçların üzerine isimleri yazılı kâğıtları bağladı. Ağaçları ‘evlat edinenler’ arasında CHP’li milletvekilleri Şafak Pavey, Melda Onur, HAS Parti Genel Başkanı Mehmet Bekâroğlu, Lale Mansur, Nejat Yavaşoğulları, Hale Soygazi, Şebnem Dönmez, yazar Ahmet İnsel, Ayşegül Devecioğlu, Ömer Madra, Gündüz Vassaf, Sedat Ergin ve Murat Belge, Hilmi Yavuz vardı.

‘Pusetimle gelirdim’
Taksim Platformu adına Deniz Türkali, “Taksim’in yaşayanı, çalışanı ile birlikte ele alınarak planlanmasını istiyoruz. Gelin bu defa farklı bir iş yapalım, şeffaf, katılımcı ve müzakereye açık bir proje üretebileceğimizi gösterelim. Daha iyi bir proje mümkün’’ dedi.
CHP milletvekili Şafak Pavey, “Anneannem beni pusetimde burada gezdirdi. Annem burada gösterilere katıldı. Burasının kaderini belirlemek kentlilerin hakkı” derken Bekâroğlu ise “Peygamberimiz demiş ki, ‘Kıyamet kopacağı haberini alsanız bile elinizdeki fidanı dikin; Artık siyasi görüşlerimizi bir kenara bırakarak yalnızca meydana değil İstanbul’a sahip çıkmamız lazım’’ diye konuştu.

İDRİS EMEN-ELİF İNCE/Radikal


Geri Dön