24 / 04 / 2024

Taksim Meydanı düzenleme projesi başladı!

Taksim Meydanı düzenleme projesi başladı!

İlk etap çalışmaları 13 Eylül 2013’de tamamlanıp yayaların kullanımına açılan ama akıbeti o günden beri merak konusu olan Taksim Meydanı’nda düzenleme çalışmaları başladı.



Mevsim şartlarının da düzelmesiyle birlikte çalışmalarına başlayacağını açıklayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Gezi Parkı’nın Taksim Meydanı’na bağlandığı noktalara ulaşımı kolaylaştırmak için merpenler inşa ediyor.

 



Bu bölgeden geçiş olmamasına rağmen vatandaşların kullandığı ve önemli ölçüde tahrip olan çimenler başta olmak üzere çevre düzenlemesi ve yeşillendirme çalışmaları için de start verilmiş durumda. Çeşitli renklerde çiçeklerle renklendirilen alan, rahat erişimin yanı sıra daha doğal bir hal de almış olacak.

Yeşil alan ve merpenlerin tamamlanmasının yaz başını bulacağı belirtilirken, Taksim Meydanı’nın “Sadece geçip gidilen değil, kullanılabilir bir meydan” haline getirilmesi amaçlanıyor. Meydanın zeminine taş döşemesinin ve ağaçlandırılmanın ne zaman başlayacağı hakkında ise Büyükşehir yetkililerinden bir açıklama gelmedi. Büyükşehir’in hayata geçirdiği Taksim Meydan Düzenleme Projesi’yle trafik tünellerle meydan altına alınmış ve yayaların Gezi Parkı, AKM, Talimhane ve İstiklal Caddesi arasında trafik kesintisi olmadan yürüyebildiği 100 bin metrekarelik alan inşa edilmişti. Ancak geçen zaman boyunca meydandaki gerekli düzenlemeler bir türlü tamamlanmadığı için, meydanın yeni hali merak konusu olmuştu.



Habertürk


Geri Dön