26 / 04 / 2024

Taksim'de ilk etabın sonuna gelindi!

Taksim'de ilk etabın sonuna gelindi!

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında başlayan Taksim Meydanı Yayalaştırma Projesi'nin ilk etabında sona gelindi. 15 Eylül'de açılması planlanan Tarlabaşı-Harbiye arasındaki tünel, okulların açılması öncesinde trafiği rahatlatacak.



Geçtiğimiz yıl 31 Ekim'de ilk kepçe vurulan Taksim meydanındaki çalışmaların ihalesi yapılan ilk etabının sonuna gelindi. Tarlabaşı-Harbiye arasında yer alan meydandaki otobüs duraldan ile metro girişlerini de içinde bulunduran tünel 15 Eylül'de açılacak. Haziran ayında bitmesi gereken ancak Gezi Parla olaylan nedeniyle geciken tünel inşaatının okulların açılacağı 16 Eylül gününden önce tamamlanıp hizmete girmesi için 24 saat çalışan ekipler artık son rötuşlan yapıyor. Elektrik aksamı, tabelalan ve havalandırmalan çalışır halde olan tünelde yol çizgileri ise dün gece çekildi.
Meydanı yayalaştırma projesinin ille etabı olan ve Kalyon İnşaat tarafından yürütülen projenin yer altındaki bölümünde metro girişleri de yer aldı.

DURAKLAR YERALTINDA

Meydanın eski halinde Tarlabaşı, Elmadağ, Gezi Parkı, Meydan ve Maksem yanında bulunan 5 otobüs durağı ise tek bir durak halinde tünele alındı. Taksim meydanından tünele inmek isteyen vatandaşlar için ise üç noktaya yürüyen merpen ve merpenler yapıldı. İki noktada yer alan 3 asansörden ikisi ise hem tünele hem de metroya inecek şekilde yapıldı.
Projenin yer altına aldığı bölüm dışında kalan yollarda ise çeşitli düzenlemelere gidildi. Sıraselviler Gümüşsüyü arasında kalan bölümde kavşak çahşması yapılarak yol çift şeritli hale getirildi. Bu caddenin çift yönlü hale gelmesiyle Mete Caddesi'nden meydana giden ve üzerinde İETT peronlarının bulunduğu yol trafiğe kapatılarak meydana dahil edildi.
Böylelikle meydanda trafiğe açık olarak kalan yollar The Marmara Otel önündeki İnönü Caddesi ve AKM önündeki Mete Caddesi oldu.


Yeni Şafak

Geri Dön