19 / 04 / 2024

taksim meydanı çalışmaları

taksim meydanı çalışmaları

Taksim Meydanı'yla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesinin özel firmalara hazırlattığı "Taksim Meydanı ve Yakın Çevre Düzenleme Projesi", Beyoğlu'ndan sorumlu 2 No'lu Koruma Kurulu tarafından onaylandı ve çalışmalar hızla devam ediyor. 

Taksim Meydanı düzenleme çalışmaları başladı!

Piyalepasa Cami Zeminaltı Otoparkı ve Çevre Düzenlemesi’nin temelini atan Başkan Kadir Topbaş, Taksim Meydanı düzenlemesinin de başladığını müjdeledi. Topbaş çalışmaların çevreye rahatsızlık vermeden bölüm bölüm yapılacağını söyledi...

Taksim'de ilk etabın sonuna gelindi!

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında başlayan Taksim Meydanı Yayalaştırma Projesi'nin ilk etabında sona gelindi. 15 Eylül'de açılması planlanan Tarlabaşı-Harbiye arasındaki tünel, okulların açılması öncesinde trafiği rahatlatacak.

Tarlabaşı'ndan Taksim'e çıkış 20 gün boyunca kapalı!

Taksim Meydanı'na Tarlabaşı Bulvarı üzerinden çıkış, 25 Ocak'tan itibaren 20 gün süreyle ulaşıma kapatılacak.

Balıkesir'de kentsel dönüşüm çalışmaları tamamlanıyor!

Balıkesir Zağnos Mehmet Paşa Camisi meydanında düzenlenen törende konuşan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş, Balıkesir'de devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarının tamamlanması için çalışmaların devam ettiğini dile getirdi. 

Taksim Camii'nde çalışmalar tamamlanmak üzere!

17 Şubat 2017'de temeli atılan Taksim Camii'nde çalışmalar tamamlanmak üzere. Caminin inşaat çalışmaları hakkında bilgi veren  Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, cami inşaatının yüzde 80-90 oranda bittiğini söyledi. 

Samsun Saathane Meydanı'ndaki restorasyon çalışmaları tam gaz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyon ve onarım çalışmaları devam eden Samsun Saathane Meydanı'nda incelemelerde bulundu.

Taksim Meydanı park mı olacak?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Taksim meydanının yeni tasarımı için oylama başlattı. İstanbulluların söz sahibi olacağı proje için tartışmalar başladı.

Kartepe Kent Meydanı’nda inşaat çalışmaları tamamlanıyor!

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman, Kent Meydanı’nda devam eden çalışmaları inceleyerek, meydan çevresinde bulunan hemşehrileriyle de istişareler gerçekleştirdi.

Taksim Camisi'nde çalışmalar tekrar başlıyor!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sebebiyle  inşaat çalışmalarına ara verilen Taksim Camisi'nde çalışmalar yeniden başlayacak.

Gebze Darıca metro hattında çalışmalar hızlandı!

Gebze- Darıca metro hattının 3 istasyon ve depo sahası için çalışmalara hızla devam ediliyor. metro inşaatının Adliye, Mutlukent ve Gebze Kent Meydanı istasyonlarıyla OSB bölgesindeki depo sahasında kazı çalışmalarına devam ediliyor.

Martı figürünün iptal edildiği Kabataş'ta çalışmalar yeniden başladı!

İstanbul'da "Kabataş Meydan Düzenlemesi ve Transfer Merkezi Projesi"nde çalışmalar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapılan revize işleminin ardından yeniden başladı.

Fatsa Cumhuriyet Meydanı'nda çalışmalar hızlandı!

Yatırımlarına son sürat sürdüren Ordu Büyükşehir Belediyesi birinci bölümünde beton döküm çalışmalarının tamamlandığı “Fatsa Cumhuriyet Meydanı Projesi’nin inşaatına aralıksız devam ediyor.

Ordu Çamaş Kent Meydanı'nın kamulaştırma çalışmaları tamamlandı!

Ordu Çamaş'ta inşa edilecek olan ikinci kent meydanı projesi için kamulaştırma çalışmaları tamamlandı.

Yomra Kent Meydanı Projesi'nde yıkım çalışmaları sürüyor!

Yomra Belediyesinin hayata geçirdiği Kent Meydanı Projesi'nde yıkım çalışmaları hızla devam ediyor. 

Yeni Ulus Meydanı'nda sondaj çalışmaları başladı!

Ankaralıların ilk defa Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna’dan duyduğu ve öncelikli projeler arasında bulunan “Yeni Ulus Meydanı Projesi” için sondaj çalışmaları başladı.

Sakarya Demokrasi Meydanı’ndaki kazı çalışmaları tamamlanıyor!

Demokrasi Meydanı’nda devam eden yenileme çalışmalarını yerinde denetleyen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Kazı çalışmalarımızın yüzde 90’ını tamamladık. Yeni projeyle meydandaki kot farkını ortadan kaldıracağız.” dedi.

taksim meydanı çalışmaları Haberi

taksim meydanı çalışmaları

2014 yılı Mayıs ayında başlayan Taksim Meydanı düzenleme çalışmalarında sona gelindi. Büyük bölümü tamamlanan zemin düzenlemesinin ardından meydana yerleştirilecek süs havuzlarının kaba inşaatı ve yer altından çekilen elektrik tesisatları da tamamlanmak üzere.

Taksim Meydanı yenileme çalışmaları kapsamında; 50 bin metrekarelik yeşil alan, 60 bin metrekarelik yayalaştırılmış alan ve trafik problemini ortadan kaldıracak olan Cumhuriyet Caddesi Alt Geçidi yapılıyor.

Taksim Meydanı’nda 3 bin 500 metrekarelik bir alanda aromatik bitki bahçesi yer alacak. Taksim Meydanı projesinde fiziki gerçekleşme oranı yüzde 99,72 olarak belirtiliyor.  

Taksim Meydanı'nda devam eden çalışmalar şöyle;
1-) Taksim Meydanı bölgesinden granit, diyabazi bazalt kaplama imalatları başlamış, devam ediyor.
2-) Yansıma havuzlarının altyapı imalatları başlamış, imalatları devam ediyor. 
3-) Aydınlatma, FO altyapı imalatları devam ediyor.
4-) Eski beton ve parke taşı...