19 / 04 / 2024

Tamer Son kimdir?

Tamer Son kimdir?

Çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı olan Tamer Son kimdir? Tamer Son inşaat sektörüne ne zaman ve nasıl girdi? Tamer Son inşaat sektöründen önce, hangi görevdeydi? İşte Tamer Son'un biyografisi...



Tamer Son kimdir?

Tamer Son, 1965  Adana  doğumlu. İnşaat sektörüne girmeden önce eğitimci olan Tamer Son, bugün Çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı.


Tarih öğretmenliğinden, baba mesleği emlakçılığa geçiş yapan Tamer Son, Marmara Üniversitesi mezunu. 


İnşaat işine Adana’da başlayarak Çukurova Gayrimenkul’ü kuran Tamer Son, eğitim sektöründe 3 sene boyunca çalıştı.


Son 15 yıldır da Çukurova Gayrimenkul ’de Yönetim Kurulu Başkanı olan Tamer Son, ilk iş hayatına Adana Toros Dershanesi’nde Tarih öğretmeni olarak başladı. Final Dershaneleri’nde de Tarih öğretmenliği yaptıktan sonra TMT Grup’ta Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev aldı. 


Tamer Son’un babası ise 1991 yılında PTT’den emekli olunca Adana’da emlakçılık yapmaya başladı. Eğitimine deva ederken babasına emlakçılıkta yardım ederek sektöre girmiş oldu. 1995 yılında ise Tamer Son’un ailesi Adana’da apartman inşa etmeye başladı. 


Öğretmenlikte bir gelecek göremeyen Tamer Son, emlakçılığa başlayarak inşaat sektörüne girdi. Adana’da 7, Mersin’de 2 ve İstanbul’da 1 adet olmak üzere ofisler kurduk. Bu şekilde Çukurova Gayrimenkul oluşmaya başladı. 


Emlakçılıkta pek kazanç elde edemeyen Son, inşaat işine yöneldi.  Tamer Son, inşaat sektöründe lüks konut projeleri yapmaya başladı. İlk dönemlerde de 20 konut projesini hayata geçirdi. Bu şekilde Çukurova Gayrimenkul gelişmeye başladı.


Tamer Son, evli ve 2 çocuk babası.


Tamer Son'un sahibi ve ortağı olduğu şirketler:

- Çukurova Gayrimenkul İnşaat

- Çukurova Gayrimenkul Geliştirme İnşaat

- Çukurova Kent Yapı

- Çukurova Global İnşaat

- TMT Grup İnşaat

- Platin İnşaat


Çukurova Gayrimenkul

1993 yılında bir aile şirketi olarak kurulan 20 yıllık geçmişi ile gayrimenkul ve inşaat sektöründe yenilikçi, çevreci ve müşteri odaklı bir anlayışla faaliyetlerini bugüne kadar sürdüren şirket, toplam 22 nitelikli inşaat projesi bitirmiştir. 


Mersin'de toplam 500 dairelik yurtdışı odaklı müşterilerimize yönelik yazlık Liparis 4 ve Liparis 2 projelerinde yapımcı ortak olarak yer almış, Adana'da Çukurova adıyla çeşitli projeleri inşa etmiş ve son yıllarda Platin A.Ş. (Yüzevler Platin Konutları, Toros Platinkent ), TMT Grup (Gölvadi Evleri), Kent Yapı (Eserkent) adı altında özel ve nitelikli konut projelerini hayata geçirmiştir. 


İstanbul'da Adanus Park adıyla nitelikli diğer bir site projesine 2009 yılında başlamış olan şirket, gayrimenkul ve inşaat sektöründe aktif olarak yer almaya devam etmektedir. Tüm şirketleri Son Grup adı altında tek çatı da toplayarak, sağlıklı şekilde şirketlerin gelişmesi için çalışmaktadır.


Mütekabiliyet yasası emlakta döviz girişlerini artırabilir!




Geri Dön