16 / 04 / 2024

TANAP'ın argon kaynakçıları Bayburt'ta yetiştirilecek!

TANAP'ın argon kaynakçıları Bayburt'ta yetiştirilecek!

Azerbaycan'daki Şah deniz sahasından çıkarılacak doğalgazı Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı' nda istihdam edilecek argon kaynakçılarının yetiştirilmesi için Bayburt'ta kurs açılacak.



Azerbaycan'daki Şahdeniz sahasından çıkarılacak doğalgazı Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı'nda (TANAP) istihdam edilecek argon kaynakçıları, Bayburt'ta açılacak kursta yetiştirilecek.


Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı İbrahim Yumak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TANAP'ın, Azerbaycan doğalgazının Avrupa'ya taşınacağı boru hattının kurulması projesi olduğunu belirterek, bu boru hattının Türkiye'yi boydan boya geçeceğini söyledi.


TANAP projesindeki en önemli meslek gruplarından birinin argon kaynakçıları olacağını dile getiren Yumak, "TANAP projesinde istihdam edilmek üzere Bayburt TSO, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Milli Eğitim Bakanlığı ve İşkur iş birliğiyle Bayburt'ta kurs açılacak. Kursa tabi tutacağımız 300 kişiye, özellikle teknik yeterlilik kazanmaları amacıyla argon kaynakçılığı eğitimi vereceğiz. 4 ay sürecek eğitime katılacak kursiyerler, cep harçlığı da alacak. Eğitimin ardından ilk bir ay içinde, bu boru hattında istihdam edilecekler" dedi.


Kursun ilkbaharda başlayacağını anlatan Yumak, proje için istenilen kalifiye elemanların yetiştirilmesi için Bayburt'u seçen SOCAR Genel Müdürü Kenan Yavuz'a teşekkür etti.


"Argon kaynakçılığı dünyada çok özel bir meslek" 


Yumak, argon kaynakçılığın dünyada çok özel bir meslek olduğunu ifade ederek, "Argon kaynakçılığı dediğimiz meslek grubu, dünyada çok avantajlı olup çok yüksek rakamlarla istihdam garantileri var. İnşallah Bayburt yeni bir meslek grubuna kavuşacak ve bu da dünyada çok ilgi gören bir meslek grubu olacak" diye konuştu.


TANAP projesinin, 2015 yılı ilkbaharında başlayıp 2018'de bitirilmesinin öngörüldüğüne değinen Yumak, "Bu da şu demektir; üç yl boyunca hemşehrilerimiz istihdam edilip ondan sonra dünyanın çeşitli ülkelerinde çok yeterli ve yetenekli eleman olarak çalışabilecek. Bu meslek grubunun Bayburt'a hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum" ifadesini kullandı.


Yumak, TANAP projesi kapsamında açılacak istihdam garantili kursun, Türkiye'nin nüfus bakımından en küçük ili Bayburt için milat sayılabileceğini de vurgulayarak, "Sadece argon kaynakçılığı değil başka ihtiyaçlara da yönelik kurslar açacağız. Bu. bizim için büyük bir şans" değerlendirmesinde bulundu. 


Akşam


Geri Dön