19 / 04 / 2024

Tanzanya'dan Türk yatırımcılarına davet!

Tanzanya'dan Türk yatırımcılarına davet!

Tanzanya Yatırım Merkezi (TIC) Başkanı Clifford Tandari, ülkedeki yatırım fırsatlarını anlattı. Türk firmalarını ülkelerinde yatırımı çağıran Tandari, ''Yatırım yapacaklar için arsa ve banka teminatları şart'' diye konuştu.



Tanzanya Yatırım Merkezi (TIC) Başkanı Clifford Tandari, ülkedeki yatırım imkanlarından bahsetti. Tandari, yatırımcıların yapacakları yatırımlarla hem kıtaya hem de dünyanın farklı ülkelerine karlı satışlar gerçekleştirebileceklerini aktardı.


Doğu Afrika Topluluğunun 50 milyonu aşan nüfusuyla üyesi olan Tanzanya'nın önemli bir köprü görevini üstlendiğini söyleyen Tandari, "Tanzanya, Kahire'den Cape Town'a 26 ülkeyi kapsayan Afrika Serbest Ticaret Bölgesinin bir parçası. Bu durum Tanzanya'da ticaret yapmanın Türklere sağlayacağı en büyük faydalardan biri'' diye konuştu.


Tanzanya'daki yatırım fırsatlarının başında endüstrinin ve tarımın geldiğini belirten Tandari, "Tanzanya'da endüstrinin yanında tarım, eğitim, su ve yer altı kaynaklarında da önemli fırsatlar var'' dedi.


Tanzanya'da TIC olarak yatırımcılara önemli fırsatlar sunuluyor. Tandari, Tük şirketlerinin öncelikle Tanzanya'yı ziyaret ederek bölgeyi tanıyabileceklerini aktardı.


Türk girişimcileri birlikte çalışmaya davet eden Tandari konuşmasında "Biz bu konuda kendilerine yardımcı oluyoruz. Şirket kurma işlemlerini tamamlamalılar. Bir şirket sözleşmelerine sahip olmalılar ve tabii bankadan da bir teminatları olmalı. Eğer Tanzanyalı bir şirketle ortaklık kuracaklarsa bir iş planları olmalı ve bunu ibraz etmeliler. Tabii bunun için de arsa ve banka teminatları şart'' ifadelerini kullandı. 


Ülkede İngilizcenin yaygın kullanımının yatırımcılar için fırsat olduğunu düşünen Tandari, Türk firmaların bazı Afrika ülkelerinde önemli başarılara imza attığından haberi olduğunu belirtti. 



Sabah


Geri Dön