24 / 04 / 2024

Tapu harcı ödeme!

Tapu harcı ödeme!

Tapu dairesinden veya web tapu üzerinden online bir şekilde yapılan tapu devir işlemleri için ödeme nasıl yapılır? İşte tapu harcı ödeme işlemleri..



Gayrimenkul alım satım işlemleri ilgili tapu dairesine giderek veya web tapu üzerinden online bir şekilde gerçekleşebiliyor.

Tapu dairesinde yapılan işlem için ödeme nakit ya da kredi kartı ile gerçekleşebiliyor. Ödeme yapıldıktan sonra tapu memuru devir işlemini tamamlıyor.

Web üzerinden yapılan işlemlerde ise süreç şu şekilde işliyor; Tapu müdürlüğünce harç ve döner sermaye hizmet bedeli ödeme aşamasına gelinen işlemlerde, müdürlük tarafından SMS ile e-tahsilat numarası gönderildikten sonra “Tapu ve Kadastro Harcı Sorgulama ve Ödeme” ekranı kullanılarak gerekli ödemeler elektronik ortamda yapılabiliyor.

Tapu müdürlüğünce harç ve döner sermaye hizmet bedeli ödeme aşamasına gelinen işlemlerde, müdürlük tarafından SMS ile e-tahsilat numarası gönderildikten sonra “Tapu ve Kadastro Harcı Sorgulama ve Ödeme” ekranı kullanılarak gerekli ödemeler elektronik ortamda yapılabiliyor.

Tapu müdürlüğünce harç ve döner sermaye hizmet bedeli ödeme aşamasına gelinen işlemlerde, müdürlük tarafından SMS ile e-tahsilat numarası gönderildikten sonra “İşlem Tapu Harcı ve Döner Sermaye Hizmet Bedeli Ödemesi” ekranı kullanılarak gerekli ödemeler elektronik ortamda yapılabiliyor.

Tapu harcı, gerçek satış bedeli üzerinden binde 20 oranında tahsil ediliyor. Bu harcı alıcı ve satıcı ayrı ayrı ödüyor. Örneğin 200 bin TL satış değerine sahip gayrimenkul için alıcı 4 bin TL, satıcı 4 bin TL ödüyor. Toplamda ödenen harç ise 8 bin TL olarak hesaplanıyor.


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön