19 / 04 / 2024

Tapu ipoteği karşılığı kredi veren bankalar!

Tapu ipoteği karşılığı kredi veren bankalar!

Bir taşınmaz mal teminat olarak gösterilerek bankalardan konut kredisi veya ihtiyaç kredisi kullanılabiliyor. Hangi bankalar tapu ipoteği karşılığı kredi veriyor? İşte tapu ipoteği karşılığı kredi veren bankalar..



Tapu ipoteği karşılığı kredi veren bankalar!

Bir taşınmaz mal teminat olarak gösterilerek bankalardan konut kredisi veya ihtiyaç kredisi kullanılabiliyor. Bankadan bankaya değişmek ile birlikte tapu ipoteği karşılığı kredi özellikleri şu şekilde:


36 aya kadar vade ile aylık, 3 aylık dönemler veya değişken taksitlerle geri ödeme seçenekleri vardır.

Belirli ve düzenli bir geliri olan (ticari nitelikli müşteriler hariç) ve istihbaratı olumlu olan gerçek kişilere kullandırılır.


Kredi kullanan kişiye, Hayat Sigortası yapılır. Konut Paket Sigortası yaptırılır ve her yıl yenilenir. Kredinin limiti, ipotek alınacak gayrimenkulün ekspertiz değerinin %75’i ile sınırlıdır. Peki, tapu ipoteği karşılığı kredi veren bankalar hangileridir?


Bugün hemen hemen tüm bankalar tapu ipoteği karşılığı kredi veriyor. Tapu ipoteği karşılığı kredi veren bankalardan bazıları şu şekilde sıralanıyor.


Akbank

Vakıfbank

İNG Bank

Finansbank

İş Bankası

Halk Bankası

Garanti Bankası

Ziraat Bankası


Tapu ipoteği karşılığı kredi kullanmak için gerekli belgeler ile birlikte kredi kullanılmak istenen bankaya müracaat ediliyor. 



Tapu ipoteği için gerekli evraklar!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön