25 / 04 / 2024

Tapu işlemleri sırasında 16 ilde daha sorgulama yapılmayacak!

Tapu işlemleri sırasında 16 ilde daha sorgulama yapılmayacak!

Askeri yasak bölgeler ve güvenlik bölgelerinin tespit edilmesi ve bunların tapu siciline tescil edilmesine ilişkin mutabakat kapsamında, tapu işlemleri sırasında 16 ilde daha sorgulama yapılmayacak.




Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı “Askeri yasak bölgeler ve güvenlik bölgelerinin tespit edilmesi ve bunların tapu siciline tescil edilmesine yönelik mutabakat kapsamında, tapu işlemleri sırasında 16 ilde daha sorgulama yapılmayacak”şeklinde açıklama yaptı. 

 

Yeni 16 ile ile toplam 32 ilin kapsama alındığını aktaran Özelmacıklı, “Mayıs ayında yapılan düzenleme ile ilk 16 il olarak; Adıyaman, Aksaray, Aydın, Çankırı, Çorum, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Kastamonu, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Samsun, Sinop, Uşak ve Yozgat belirlenmişti. Yeni dahil edilen iller ise Artvin, Bayburt, Bingöl, Burdur, Düzce, Elazığ, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Kırıkkale, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Sivas ve Tokat. Bu illerde bazı bölgeler ise hariç tutuluyor. Bunlar; Artvin’de Hopa, Şavşat, Borçka, Ordu’da Perşembe, Osmaniye’de Merkez ve Toprakkale, Rize’de ise Pazar ilçesi hariç olarak düzenleme yapıldı” dedi. 

 

Özelmacıklı sözlerine şöyle devam etti: “Bu illerin hızlı bir şekilde artması bürokrasiyi azaltacak ve tapu işlemlerinin daha hızlı gerçekleşmesini sağlayacak. Yabancılara satışın daha yoğun olduğu iller ve diğer büyükşehirler de kapsama dahil edilmeli. Tapu sürecinin uzaması yabancı yatırımcıyı ürkütüyor” diye konuştu.


Geri Dön