24 / 04 / 2024

Tapu parsel sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Tapu parsel sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Tapu parsel sorgulamasının nasıl yapıldığı arazi sahibi ve arazi alacak kişilerin merak ettiği konuların başında geliyor. Parsel sorgulama işlemi E-Devlet uygulaması üzerinden yapılabiliyor.. 



Arazi sahibi ve arazi alacak kişilerin merak ettiği konuların başında tapu parsel sorgulama işlemi bulunuyor. Söz konusu işlem E-Devlet uygulaması üzerinden yapılabiliyor.

Parsel Sorgulama konusunda yeni düzenleme yapılmasının ardından Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, parsel sorgulama hizmetini internet ortamına taşıdı. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü resmi sayfası (parselsorgu.tkgm.gov.tr) üzerinde bulunan sorgulama seçeneklerinden adres girerek direkt olarak arsa veya arazinin olduğu konuma gidip, sorgulama yapılabiliyor.

Ekrana gelen parsel sorgulama sayfasında bu işlem farklı şekillerde yapılabiliyor. İdari, Coğrafi ve adres şeklinde olan bu seçeneklerden hangi şekilde arama yapılması isteniyorsa ona tıklanması yeterli oluyor.

E- DEVLET PARSEL SORGULAMA

Sözcü'de yer alan habere göre E-Devlet üzerinden tapu kadastro sorgulaması yapabilmek için özellikle Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi’ne(TAKBİS) kayıtlı olunması gerekiyor. Kaydı olanlar servisi kullanabilmek için E-Devlet sistemine T.C. Kimlik Numaransı ve şifresi ile girdikten sonra e-Hizmetler bölümünden Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü seçeneklerinden Tapu Bilgileri Sorgulama linkine tıklayarak kayıtlı bilgileri ekrana getirebiliyor. Burada harita servisi de kullanabiliyor.

 


Geri Dön