19 / 04 / 2024

Tapu parsel sorgulama nasıl yapılır? 

Tapu parsel sorgulama nasıl yapılır? 

Tapu parsel sorgulaması yapmak isteyen vatandaşlar online olarak nasıl sorgulama yapılacağını araştırıyor. Peki TAKBİS tapu sorgulama işlemi nasıl yapılır? İşte detaylar...



Türkiye genelinde taşınmaz mülkiyet bilgilerini elektronik ortamda Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi yani kısaca TAKBİS sistemiyle sorgulanabiliyor. Sabah'ta yer alan habere göre; bu sistemden sadece vatandaşlar değil, kurum ve kuruluşlar da faydalanabiliyor. Bu sistem sayesinde vatandaşlar tapu dairelerinde karşılaştığı bürokratik engellerle uğraşmak zorunda kalmıyor. 'T.C ile tapu sorgulama' ya da 'tapu sorgulama parsel' gibi işlemler E-Devlet üzerinden kolay bir şekilde halledilebilir. 

TKGM TAPU SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Yüz binlerce kişinin merak ettiği  ada veya parsel numarasıyla ilgili tüm bilgilere Tapu ve Kadastro Müdürlüğü (TKGM) Parsel Sorgulama Uygulaması ile ulaşmak mümkün.

Tapu parsel sorgulama nasıl yapılır? 

TKGM'nin Parsel Sorgulama Uygulaması'na giriş yaptıktan sonra kullanıcıların karşısına sitenin kullanım talimati çıkıyor. Kullanıcıların bu talimatı onaylaması gerekiyor. 

Bu işlemlerden sonra tapuların adres bilgilerinin girilmesinin ardından arazinin uydu fotoğrafı ve konum bilgileri ekranda yer alacak. Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi sorgulamasını https://parselsorgu.tkgm.gov.tr/ linki üzerinden yapılıyor. Sistemin 11 maddeden oluşan kullanım koşulları bulunuyor. 

Tapu parsel sorgulama nasıl yapılır? 

E-DEVLET ÜZERİNDEN 'PARSEL SORGU TKGM'

TKGM'nin kendi portalı üzerinden sorgulama gerçekleştirmek istemeyenler razi ve tapu bilgilerine E-Devlet üzerinden erişim sağlayabilir. E-Devlet kaydı olanlar sisteme giriş yapanlar gerekli sorgulama yaparak tapu bilgilerine ulaşabilir. E-Devlet şifresi bulunmayanlar en yakın PTT adresine giderek E-Devlet şifresi alabilir Sonrasında tapu sorgulaması yapabilir.

Parsel sorgulama e-devlet!


Geri Dön