19 / 04 / 2024

Tapu parsel sorgulama nasıl yapılır?

Tapu parsel sorgulama nasıl yapılır?

Arsa ve arazi sahibi olanların yada olmayı düşünenlerinin merak ettiği konuların başında parsel sorgulamasının nasıl yapıldığı geliyor.Peki parsel sorgulama nasıl yapılır?



Yeni arazi ve arsa satın alanlar ve arazi ve arsa sahibi olanları yakından ilgilendiren bir konuda parsel sorgulamasının nasıl yapılacağı.Tapu parsel sorgulaması için Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tarafından internet üzerinden tapu parsel sorgulama hizmeti veriliyor. 

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre, tapu parsel sorgulaması Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi yani TAKBİS üzerinden yapılabiliyor. TAKBİS tüm Türkiye genelinde taşınmaz mülkiyet bilgilerini elektronik ortamda sunan ve her türlü sorgulama ile taşınmazlarla ilgili işlemlerin yapılabildiği e-devlet projesidir. TAKBİS projesinin amacı tapu sorgulama ile ilgili işlemlerin hızlı ve güvenilir şekilde yapılması. 

TAKBİS ile sorgulama nasıl yapılır?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM) resmi internet sitesine giriş yapanların kullanım koşullarını kabul etmesi şartı ile sorgulama yapmasına izin veriyor. İnternet sitesi üzerinden taşınmazın adres bilgileri ve ada, parsel numarası ile harita üzerinden takibini yapılıyor.

e-Devlet parsel sorgulama işlemi nasıl yapılır?

e-Devlet üzerinden tapu kadastro sorgulaması yapmak için özellikle Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi'ne (TAKBİS) kayıtlı olmanız gerekli.Hizmetler bölümünden Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü seçeneklerinden Tapu Bilgileri Sorgulama linkine tıklayınca kayıtlı bilgiler ekrana gelecek ve harita servisi kullanılacak.

 

Parsel sorguda 2018 satışları açıldı!


Geri Dön