19 / 04 / 2024

Parsel sorgulama nasıl yapılır?

Parsel sorgulama nasıl yapılır?

İmar barışının gündeme gelmesi ve başvuruların uzatılmasıyla birlikte tapu parsel sorgulamasının yapılması arazi sahibi ve arazi alacak kişiler için oldukça merak edilen konuların başında geliyor. Peki parsel sorgulama nasıl yapılır?



 

İmar barışının gündeme gelmesi ve başvuruların uzatılmasıyla beraber tapu parsel sorgulamasının yapılması arazi sahibi ve arazi alacak kişiler için oldukça merak ediliyor. Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre,  e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilen sorgulama, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sayfası üzerinden yapılabiliyor.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesi üzerinden yapılan sorgulama seçenekleriyle direkt olarak arsa veya arazinin olduğu konuma gidip, sorgulama da yapılabiliyor.

Parsel sorgulama nasıl yapılır?

Açılan parsel sorgulama ekranında bu işlem farklı şekillerde de gerçekleştirilebiliyor. İdari, Coğrafi ve adres şeklinde olan bu seçeneklerden hangi şekilde arama yapmak isteniyorsa ona tıklamak yeterli. Arsa veya arazi sahibi olacak vatandaşlar için büyük önem taşıyan tapu parsel sorgulama sayfası ve sorgulama işleminin detayları şu şekilde;

e-Devlet parsel sorgulama işlemi

e-Devlet üzerinden tapu kadastro sorgulaması yapmak için özellikle Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi'ne (TAKBİS) kayıtlı olmanız gerekiyor.

Hizmetler bölümünden Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü seçeneklerinden Tapu Bilgileri Sorgulama linkine tıkladığınız takdirde kayıtlı bilgileriniz ekrana gelecek ve harita servisi kullanabileceksiniz.

İmar Barışı


13 milyon konutu ve milyonlarca insanı ilgilendiren imar ve ruhsat sorununu çözecek olan imar barışı başvuruları uzatıldı. İmar barışından elde edilecek gelir genel bütçeye aktarılacak ve Türkiye’deki 7 milyonu aşkın riskli yapının dönüştürülmesinde kullanılacak.

41 soruda imar barışı!

İmar barışı resmen uzatıldı!


Geri Dön