25 / 04 / 2024

Ada pafta parsel sorgulama nasıl yapılır?

Ada pafta parsel sorgulama nasıl yapılır?

İnternet üzerinden Ada pafta parsel sorgulama işlemi, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün Coğrafi Bilgi Sistemleri ile yapılabiliyor. Peki adım adım ada pafta parsel sorgulama nasıl yapılır? İşte parsel sorgulama programı...



Ada pafta parsel sorgulama nasıl yapılır?

İnternet üzerinden Ada pafta parsel sorgulama işlemi, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün Coğrafi Bilgi Sistemleri ile yapılabiliyor. Sorgulama yapmak için cbs.tkgm.gov.tr/parselsorgu.aspx adresinde giriş yapılması gerekiyor.


Bu sayfada sunulan seçenekler arasında MEGSİS, yardım, eğitim videoları, istatistikler, parsel sorgu ve sisteme giriş yer alıyor. "Parsel sorgu" butonunun tıklanması halinde ada pafta parsel sorgulama ekranı açılıyor.


Ada parsel sorgulamak için gerekli bilgiler:

İl

İlçe

Mahalle/köy

Ada

Parsel


İstenilen bilgilerin girilmesi halinde sorgulanan parsele ait uydu fotoğrafı ile çakışık görüntüsü çıkıyor.


Bilgilendirme:

Mekânsal Gayrimenkul Sistemi (MEGSIS) ile tapu ve kadastro bilgilerinin uyumlaştırılma çalışmaları ve kontrolleri Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü tarafından yapılıyor.


Bu uygulama ile MEGSİS kapsamında tapu verileri ile uyumlaştırılması tamamlanmış kadastro bilgilerine ait temel bilgiler sunuluyor.


Sorgulama sonucu sunulan görüntüler bilgilendirme amaçlı olup, başka bir amaç için kullanılamıyor.


Görüntülenen kayıtlar ile elinizde bulunan bilgiler arasında uyumsuzluk olması halinde ilgili tapu ve/veya kadastro müdürlüğüne müracaat edilmesi gerekiyor.


MEGSİS nasıl kullanılır?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön