19 / 04 / 2024

Parsel sorgulama e-devlet!​​​​​​​

Parsel sorgulama e-devlet!​​​​​​​

Tapu parsel sorgulamasının nasıl yapıldığı arazi sahibi ve arazi alacak kişilerin merak ettiği konular arasında yer alıyor. Peki parsel sorgulama e-devlet üzerinden nasıl yapılıyor? İşte tüm merak edilenler...



Parsel sorgulama e-devlet!
Ülke genelinde mülkiyet bilgilerinin bilgisayar ortamına aktarılıp her türlü sorgulamanın yapılabilmesi için Tapu Ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) sistemi hazırlandı. Türkiye genelinde Tapu ve Kadastro kayıtlarının bilgisayar ortamına aktarılarak tüm faaliyetlerin bilgisayar sistemi üzerinden yürütülmesi, böylece gerek özel, gerekse kamu taşınmaz mallarının etkin biçimde takip ve kontrolünün sağlanması amaçlanıyor. 

Parsel sorgulama e-devlet

E-Devlet üzerinden tapu kadastro sorgulaması yapabilmek için özellikle Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi’ne(TAKBİS) kayıtlı olunması gerekiyor. Kaydı olanlar servisi kullanabilmek için E-Devlet sistemine T.C. Kimlik Numaransı ve şifresi ile girdikten sonra e-Hizmetler bölümünden Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü seçeneklerinden Tapu Bilgileri Sorgulama linkine tıklayarak kayıtlı bilgileri ekrana getirebiliyor. Burada harita servisi de kullanabiliyor.

Parsel sorgulama 2021

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün Coğrafi Bilgi Sistemleri web sitesine giriş yapılması gerekiyor. (cbs.tkgm.gov.tr/parselsorgu.aspx)

Sayfaya giriş yapılması halinde ekranda çıkan seçenekler arasında; MEGSİS, yardım, eğitim videoları, istatistikler, parsel sorgu ve sisteme giriş yer alıyor. "Parsel sorgu" butonunun tıklanması halinde ada pafta parsel sorgulama ekranı açılıyor.

Ada parsel sorgulamak için gerekli bilgiler: İl, İlçe, Mahalle/köy, Ada ve Parsel.

Yukarıda belirtilen bilgilerin girilmesi halinde sorgulanan parsele ait uydu fotoğrafı ile çakışık görüntüsü çıkıyor. Görüntülenen kayıtlar ile elinizde bulunan bilgiler arasında uyumsuzluk olması halinde ilgili tapu ve/veya kadastro müdürlüğüne müracaat edilmesi gerekiyor.

TAKBİS sorgu!

TAKBİS nedir?


Geri Dön