27 / 04 / 2024

Kira yardımı sorgulama e-devlet 2021!

Kira yardımı sorgulama e-devlet 2021!

Evi kentsel dönüşümde olan vatandaşlar tarafından kentsel dönüşüm kira yardımı tutarı merak ediliyor. Kira yardımı ile ilgili yapılan açıklama sonrası kentsel dönüşüm kira yardımı sorgulama 2021 başvuru işlemleri e-devlet üzerinden yapılabiliyor. İşte kira yardımı sorgulama e-devlet 2021...



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca yapılan kentsel dönüşüm kira yardımlarında dairesi dönüşüme girecek olan vatandaşlara kira yardımı yapılıyor. Kentsel dönüşüme alınmasının ardından tahliye kararı çıkarılan ve tahliye kararıyla beraber 1 yıl, binanın yıkıldığı tarih ile birlikte 3 ay içinde yer aldığı ilin veya ilçenin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı müdürlüklerine yapılan veya belediyelere yapılan başvurular ile kira yardımı alınabiliyor. Hak sahiplerinde bazı belgeler talep edilirken başvuruları onaylanan kişilere 18 ay boyunca kira yardımı veriliyor.

Kira yardımı sorgulama e-devlet 2021!

Kira yardımı başvuru belgeleri 2021

- Başvuru sahibinin nüfus cüzdanı fotokopisi
- Başvuru sahibinin başvuruda bulunması için doldurması gereken başvuru dilekçesi
- Yapının riskli olduğunu belgeleyen rapor ve yıkım formu
- Hak sahibi kişinin ya da vekilinin Ziraat Bankası'nda hesabı bulunduğuna dair hesap cüzdanı fotokopisi
- Güncel tapu kaydı ya da tapu belgesi zorunludur
Başvuru sahibi adına herhangi bir fatura belgelenmelidir
- Faturanın son üç aylık süreçte olması gerekir.

Kira yardımı sorgulama e-devlet 2021!

Kira yardımı şartları 2021

Bakanlık veya belediyelere yapılan başvurular sonucunda istenilen tüm belgeler eksiksiz olarak kuruma verilmesinin ardından gerekli şartlar şöyle:
- Anlaşma ile istenilen yapıların maliklerine, kiracılarına ve yapıda ikamet etmek şartıyla sınırlı ayni hak sahiplerine geçici konut veya işyeri tahsisi ya da kira yardımı yapılabiliyor.
- Kentsel dönüşüm kapsamında mülkiyetini belgeleyemeyen vatandaşlara kira yardımı ve kredi kullanım hakkına sahip olunabiliyor.
- Uygulamanın gerektirmesi durumunda, birinci fıkrada belirtilenler dışında olup kanun kapsamında bulunan yapıları kullanan kişilere de geçici konut veya işyeri tahsisi ya da kira yardımı veriliyor. 
- Bu kişiler ile yapılacak olan anlaşmanın, bunlara yardım yapılmasının, enkaz bedeli ödenmesinin ve bankalardan kullanacakları kredilere dönüşüm projeleri özel hesabından karşılanmak üzere faiz desteği verilmesinin usul ve esasları Cumhurbaşkanı tarafından belirlenecek.

Kira yardımı sorgulama e-devlet 2021!

Kira yardımı sorgulama e-devlet 2021

Kira yardımı sorgulama işlemleri e-devlet üzerinden yapılabiliyor. 

Kira yardımı sorgulama ekranı için tıklayınız

Evini yenileyecekler dikkat!

Kentsel dönüşüm kira desteği ne kadar?

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön