29 / 03 / 2024

Tapu personelinin dikkati 500 milyon TL'lik sahteciliği ortaya çıkardı!

Tapu personelinin dikkati 500 milyon TL'lik sahteciliği ortaya çıkardı!

Kocaali Tapu Müdürlüğü'ne Muğla'dan gelerek 500 milyon TL'lik araziyi suç ortaklarının üzerine geçirmeye çalışan üç kişilik çete, tapu personelinin dikkati sayesinde ortaya çıktı.



Kocaali Tapu Müdürlüğü'ne Muğla'dan gelerek 500 milyon TL'lik araziyi suç ortaklarının üzerine geçirmeye çalışan üç kişilik çete, tapu personelinin dikkati sayesinde ortaya çıktı. Tapu personelinin ihbarı ile Sakarya Emniyeti KOM Şubeden Kocaali'ye giden sivil ekip sahtecileri imza aşamasında suç üstü yakaladı. 

Olay dün Sakarya’nın Kocaali'de yaşandı. Muğla WEB Tapu’dan sıra alarak gayrimenkul devir işlemi başlatan aralarında bir avukatında olduğu üç şahsın verdiği evrakları inceleyen Sakarya Kocaali İlçe Tapu Müdürlüğü personeli, gelen evrakların bir kısmından şüphelendi. Sözcü'den Erhan Kaytanbay'ın haberine göre; Milas'ın Güllük körfezinde büyük bölümü denize sıfır, 16 parsel büyüklüğünde ve toplam değeri yaklaşık 500 milyon TL olan parseller için başlatılan işlemler sırasında tapu memuru, arsa sahibine ulaşarak satıştan bilgisi olup olmadığını sordu.

SATIŞTAN ARSA SAHİBİNİN HABERİ YOK

Arsa sahibinin satıştan haberinin olmadığını, kendisinin böyle bir işlem başlatmadığını belirtmesi üzerine tapu çalışanı olayı önce müdürüne daha sonrada Kocaali Savcılığı’na bildirdi. Kocaali Savcılığı’nın Sakarya Kaçakçılık ve Organize Suçlar Büro Amirliği’ne durumu açıklaması ile Sakarya merkezinden bir sivil ekip Kocaali’ye geldi.

EVRAKLAR ONAY AŞAMASINDA DİYE OYALANDI

Bu esnada tapu personeline şahısların “Evraklar onay aşamasında” diyerek oyalanması söylendi. Tapuya gelen KOM Şube ekipleri şahısları imza aşamasında suç üstü yaptı. Muğla’da bir iş adamına ait olduğu tahmin edilen taşınmazların arasında villalar, deniz kıyısında binlerce metrekare araziler ve şehir merkezinde arsalar olmak üzere 16 ayrı taşınmazın olduğu duyuruldu.

Diğer yandan şahısların ifadeleri sonrası başka bir şehirde tapu müdürlüğünde çalışan bir şahsında gözaltına alındığı belirlendi. Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen şahıslar ve olay hakkında kısa sürede açıklama yapılacağı tahmin ediliyor.

Yalova'da devre mülk dolandırıcılığı iddiası!


Geri Dön