27 / 04 / 2024

Tapu takas uygulama harcı ne kadar?

Tapu takas uygulama harcı ne kadar?

Yeni tapu takas uygulaması ile mülkiyet hakkı ve alım satım bedelinin el değiştirmesi sırasında alıcı ile satıcının karşılaştığı olumsuzlukların önlenmesi amaçlanıyor. Peki, tapu takas uygulama harcı ne kadar?



Tapu takas uygulama harcı ne kadar?

Yeni tapu takas uygulaması ile  mülkiyet hakkı ve alım satım bedelinin el değiştirmesi sırasında alıcı ile satıcının karşılaştığı olumsuzlukların önlenmesi amaçlanıyor.


Tapu takas uygulaması için öncelikle satıcı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nden aldığı E-ödeme (Makbuz) numarası, kimlik ve tapu bilgileri ile sisteme kaydını gerçekleştirir.


Satıcı, kayıt girişi sonrası üretilen “TVS Ref No (Takas ve Saklama Bankası Referans Numarası)” bilgisini alıcıya iletir.


Alıcı, TVS Ref no, E-ödeme (Makbuz) numarası ve kimlik bilgileri ile sisteme kaydını gerçekleştirir. Kayıt esnasında satıcının girdiği tapu bilgilerini onaylar.


Takasbank tarafından alıcı ve satıcı, satış bedeli ve komisyonun gönderilmesi için kısa mesaj (sms) ve sisteme kayıt esnasında girilmiş olması halinde e-posta ile bilgilendirilir. Peki, tapu takas uygulama harcı ne kadar?


Tapu takas uygulama harcı..

Sistemin kullanılması halinde alıcı ve satıcılardan, satış bedeline bakılmaksızın 70 TL ücret tahsil ediliyor. Bu tutar, tapu dairesinde işlem tamamlanmasa dahi iade edilmiyor.


Ücret alıcı ve satıcılar tarafından sisteme kayıt esnasında bildirilen hesaptan ve EFT açıklamasına TVS Ref No ya da E-Ödeme (Makbuz) numarası yazılarak gönderilmelidir. (Alıcı ücreti, dilerse alış bedelinin içerisine dahil ederek tek EFT ile gönderebilir)



Tapu takas uygulaması nasıl çalışır?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön