29 / 03 / 2024

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nden "koronavirüs tedbiri" açıklaması!

 Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nden

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Zeki Adlı, aldıkları koronavirüs tedbirlerine ilişkin açıklama yaptı. Zeki Adlı, Web Tapu uygulamasıyla internet üzerinden alım-satım, tapu kaydı, ipotek gibi işlemlerin yapılabildiğini dile getirdi...



Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yıllarda başlatılan "Web Tapu" uygulaması, yeni tip koronavirüs tedbirlerine göre geliştirildi ve daha fonksiyonel hale getirildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Zeki Adlı yaptığı açıklamada, "Uygulamanın kullanılması ve mümkün olduğunca kalabalık ortamlara girilmemesi tavsiyesinde bulunarak "Web Tapu uygulamalarında işlem çok daha hızlı yürüyor, beklemenize gerek olmuyor. Herhangi bir mağduriyetiniz de söz konusu değil. Biz özellikle vatandaşımıza rica ediyoruz, Web Tapu'yu kullansınlar." dedi.

 Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü nden "koronavirüs tedbiri" açıklaması!

Sistemle ilgili bir problem yaşandığında "Alo 181" veya internet üzerinden randevu alınarak birimlere gidilmesinin öneminin altını çizen Adlı, "Randevu saati dışında gelinmesi, birimlerimizde ciddi bir kalabalık oluşması demektir. Bu kalabalık ortamda virüsün, hastalığın yayılma ihtimali çok daha yüksek." şeklinde konuştu.

Adlı, uygulamanın kullanımını yaygınlaştırmak istediklerini aktararak şöyle devam etti:

"Web Tapu uygulaması aslında bir seneye yakındır kullanılıyor. Ancak biz bunun ergonomisini iyileştirdik, kullanımını yaygınlaştıracak şekilde basitleştirdik. Artı, sadece vatandaş değil, kamu kurumları ve şirketler bazında da yeni modüller ilave ettik. Dolayısıyla bu şekilde daha fonksiyonel hale getirdik. Şu anda çok basit bir kullanıma sahip olan bir modülümüzü, herkes çok rahatlıkla kullanabilir."

Adlı, gerekli bilgilerin sisteme girilmesiyle işlemlerin kolaylıkla gerçekleştirebilineceği, daha sonra tapuya gelinerek ıslak imza atıldığını ve tapunun kolaylıkla alınabildiğini belirtti.

Memurların vatandaşla temas halinde olduğu tüm birimlerde hijyen kurallarına özen gösterildiğini ve temasın belli aralıkta olması için tedbirler alındığını dile getiren Adlı, birimlere temizlik malzemeleri ve maske gönderildiğini de sözlerine ekledi.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünden "koronavirüs tedbiri" açıklaması

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünden, yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında yarından itibaren Tapu ve Kadastro Müdürlüklerine yapılacak başvuruların "Web-Tapu" sistemi üzerinden alınacağı duyurdu.

Genel Müdürlükten yapılan açıklamada, koronavirüse karşı çeşitli tedbirler alındığı belirtildi.

Açıklamada, "Halkımızın ve personelimizin sağlığının korunabilmesi amacıyla 18 Mart'tan itibaren, Tapu ve Kadastro Müdürlüklerine başvurular 'Web-Tapu' sistemi üzerinden (https://webtapu.tkgm.gov.tr), yabancı uyruklular dahil olmak üzere işlem (randevu) talepleri ise 'Alo-181' çağrı merkezi aracılığıyla veya 'www.tkgm.gov.tr' adresinden online olarak yapılacaktır." bilgisi paylaşıldı.

Müdürlüklere randevusuz ve "Web-Tapu" üzerinden yapılmayan başvuruların kabul edilmeyeceğine dikkat çekilen açıklamada, "Web-Tapu" üzerinden alınan başvurularda vatandaşların sadece imza aşamasında müdürlüklere gideceği belirtildi.

Online başvurusu alınan işlem sahiplerinin müdürlüklerdeki bekleme salonlarına randevu saatinde kabul edileceği bildirilen açıklamada, herhangi bir aksaklık yaşanmaması adına randevu saatinde müdürlüklerde olunması gerektiğine dikkat çekildi.

Açıklamada, yabancı uyruklu talep sahiplerinin her türlü mevzuat ve vatandaşlığa ilişkin bilgi taleplerinin "www.yourkeyturkey.gov.tr"den karşılanacağı ifade edildi.

Web-tapu sistemi hayata geçirildi!

Koronavirüse karşı 'Web Tapu uygulaması' hatırlatması! 


Geri Dön