16 / 04 / 2024

Tapuda isim değişikliği!

Tapuda isim değişikliği!

Tapuda isim değişikliği hukuk mahkemelerine dava açarak yapılabiliyor. Tapuda isim değişikliği için açılacak davada tapu kayıtlarının kendinize ait olduğu ispat etmek zorunlu oluyor. Bu nedenle varsa konu ile ilgili tanıkların belirtilmesi faydalıdır...




Tapuda isim değişikliği!


Tapulama tutanakları on yıllar önce kayıtlara işlenmiş haliyle o zamanlar bu kadar gelişmiş özellikler bulunmamaktaydı. Yani bundan 50 sene öncesine kadar TC kimlik numarası bulunmuyor, Mehmet ismindeki şahıslara Hacı Mehmet yada Memmed şeklinde isimler yazılıyordu. Tabi tapudaki bu tür yanlışlıkların düzeltilmesi gerekiyor. Buda Nüfus Kayıtlarının Düzeltilmesi Davası gibi hukuk mahkemelerine dava açmakla düzeltilebiliyor.


Hukuk mahkemelerine dava değerine göre Asliye Hukuk Mahkemesi veya Sulh Hukuk Mahkemesine yazılmış olan bir dava dilekçesi ile başvurarak gerekli yanlışlıkların düzeltilmesi sağlanabiliyor. 


Tüm mahkemelerde, ceza ve hukuk yargılamalarında olduğu gibi bu davada da tapu kayıtlarının davayı açan kişiye ait olduğunun ispat edilmesi gerekiyor. Bu nedenle dava dilekçesinde varsa, konu ile ilgili olarak tapudaki ada veya parsellerin davayı açan kişiye ait olduğunu bilen tanıkların belirtilmesi önem taşıyor.


Tapuda isim değişikliği dava dilekçe örneği!


..........................NÖBETÇİ ASLİYE HUKUK MAHKEMESİSAYIN HAKİMLİĞİ’NE



DAVACI : İsim Soyisim- Tc Kimlik No

Adres Bilgileri


DAVALI :  Ankara  Tapu Sicil Müdürlüğü


DAVA : Tapuda İsim Tashihi.


KONUSU : 1-Tapuda kayıtlı, .... ili Merkez ilçesi ............. Köyü Pafta :... Parsel:.... Pata:... Parsel: ..... ve .... no’lu taşınmazlarda ismim/ babamın ismi/ dedemin ismi/……..olan adı yanlışlıkla…………. olarak yazılmıştır.


2- Tapuda yapacağım işlemler dolayısıyla bu düzeltmelerin yapılması gerekmektedir.


3- ... ili ....... ilçesi doğumluyum /doğumlu babam/ doğumlu dedem ……..’in Nüfus kaydı; ............. Köyü, Cilt: .........., Aile sıra no: ........ ve Sıra no: ......... da kayıtlı olup, ana adı ....... baba adı ise ..........’dir.


DELİLLER : Nüfus Kaydı, Şahit beyanı ve diğer resmi kayıt ve sair belgeler.


NETİCE-İ TALEP : Yukarıda arz ve izah ettiğimiz sebeplerle ve yine yukarıda pafta ve parsel numaralarını belirttiğimiz tapu kayıtlarında (..........) olan adımın/babamın adının /dedemin adının adının (.............) olarak düzeltilmesine karar verilmesini adına saygıyla arz ve talep ederiz. ..../..../2012



Davacı

İsim Soyisim



Tapuda ölünceye kadar bakma sözleşmesi!
Tapu Sicili Tüzüğü!



Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com


Geri Dön