28 / 03 / 2024

Tapuda yeni dönem!

Tapuda yeni dönem!

Van Tapu ve Kadastro XV. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, ‘Yetki Alan Dışı Tapu İşlemleri’nin Van’da da yapıldığını belirterek, Almanya’dan sonra Türkiye’de de uygulamaya konulduğunu ifade ettiler.



Van Tapu ve Kadastro XV. Bölge Müdürlüğü'nün çalışmaları ile ilgili yapılan açıklamada bir çok yeniliğe adım atıldığı öğrenildi. Bu yeniliklerden bir tanesinin de 'Yetki Alan Dışı Tapu İşlemleri' olduğu belirtilirken, bir çok proje ile vatandaşlara daha iyi hizmetin verildiği kaydedildi. 


YERİNDEN KONUT SATIŞI GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Almanya'da yaşayan Türk asıllı bir vatandaşın Türkiye'ye gelmeden buradaki taşınmazını konsolosluğa başvurarak satışını yapabildiği vurgulanırken, Türkiye'de de aynı durumun söz konusu olduğunu ifade edildi. İstanbul'da taşınmazı bulunan Vanlı bir vatandaşın İstanbul'a gitmeden aynı işlemi gerçekleştirebildiğini anlatan Van Tapu ve Kadastro XV. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, "TAKBİS ile birlikte vatandaşlarımız, taşınmazları nerede olursa olsun ikametlerinin bulundukları yerdeki veya herhangi bir tapu müdürlüğüne müracaatla işlemlerini yaptırabilmektedirler. Sadece tek unsur alıcı ile satıcının aynı ilde olması gerekmektedir. İstanbul'da olan taşınmazın satışı için en yakın tapu müdürlüğüne başvurarak, ilgili kentteki tapu müdürlüğünden yetki isteniyor. 


Yetki verildikten sonra oradaki taşınmazın satışı gerçekleşiyor. Sırf bunun satışını yapmak için taşınmazın bulunduğu ile gitmesine gerek kalmıyor. Bu işlem yurt dışında da aynı bu şekilde uygulanabilmektedir. Bu işlem böyle Tapu müdürlüklerinde gerçekleştirilen işlemlere ait evrakların ve geçmişe dönük müdürlük arşivinin taranarak dijital ortamda tutulmasına da başlanmıştır" denildi.


Sabah 


Geri Dön