19 / 04 / 2024

Tarihi Validebağ Korusu'na otopark projesi yargıya taşındı!

Tarihi Validebağ Korusu'na otopark projesi yargıya taşındı!

İstanbul’un en büyük yeşil alanlarından Validebağ Korusu'nda yapılması planlanan otopark inşaatı için çevre sakinleri suç duyurusunda bulundu. Çevreciler, koru yok olmasın diye mücadele edecek.




Üsküdar’da bulunan 350 hektarlık Validebağ Korusu’nda yapılması planlanan otopark inşaatına ve çevre düzenlemesi adı altındaki yapılaşmalara karşı çevre sakinlerinin direnişi sürüyor. Kurulan stantlarla insanları bilgilendiren Validebağ Gönüllüleri şimdiye kadar 22 bin imza topladı.


26 aydır inşaat var


Toplanan imzalarla birlikte Kartal'daki İstanbul Adalet Sarayı'na giden çevre sakinleri suç duyurusunda bulundu. 8 ayda bitmesi planlanan çevre düzenlemesinin 26 ayı geride bıraktığını belirten Validebağ Gönüllüleri Derneği Başkanı Arif Belgin konuya ilişkin şunları söylüyor: "Eğer burası bu şekilde betonlaşmaya devam ederse, mevcut peyzaj projesi devam ederse ki 8 ayda bitecek  olan proje 2012'de başladı 26 ayı bitirdi hâlâ sürüyor. Biteceği de yok. Bizim istediğimiz bu projelerin sona erdirilmesi. Ve projelerin doğaya saygılı bir şekilde yapılması ağaçların yok edilmemesi. Eğer biz tepki göstermesek bunlar bütün koruyu betonlaştıracaklar."


Bir çivi bile çakılamaz


Koruluk içinde bulunan Adile Sultan Kasrı bahçesindeki ağaçların çevre düzenlemesi adı altında kesildiğini söyleyen Belgin, "Ağaçları mermerlerin arasına hapsettiler. Döktükleri betonla  zemin 40 santim yükseldi.


Yağmur yağdığında kasrın içini su basacak seviyeye geldi. Bunu yapmalarındaki amaç Adile Sultan Kasrı'nın bahçesinde daha rahat düğün yapmaları için. Oysa burası birinci dereceden doğal sit alanıdır. Bir çivi bile çakılamaz” dedi.



Bugün 


Geri Dön