29 / 03 / 2024

Tarihi Validebağ Korusuna otopark projesi

Tarihi Validebağ Korusuna otopark projesi

İstanbul’un en büyük yeşil alanlarından Validebağ Korusu'nda yapılması planlanan otopark inşaatı için çevre sakinleri suç duyurusunda bulundu. Çevreciler, koru yok olmasın diye mücadele edecek.

Validebağ Korusu orman ve sit alanı mı?

Validebağ Korusu’nda torpil attığı sırada yangına neden olduğu belirtilen Göker U. isimli kişinin 3 sene 6 aya kadar hapis cezası talebiyle yargılandığı davada, Validebağ Korusu’nun orman alanı, özel mülk veya doğal tarihi sit alan olup olmadığıyla ilgili bilgi alınacak...

Validebağ Korusu’ndaki proje için mahkemeden dur kararı!

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde bulunan Validebağ Korusu'nda gerçekleştirilecek rehabilitayon projesine başlama tarihi 21 Haziran olarak duyurulmuştu. Mahkeme proje için yürütmeyi durdurma kararı aldı.

Validebağ Korusu'nda yapılacak proje için tepkiler büyüyor!

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde bulunan ve birinci derece doğal ve tarihi sit alanı olarak tescillenmiş Validebağ Korusu’nda hayata geçirilmesi planlanan projeyi istemeyen ve yapılmaması için nöbet başlatan vatandaşlar konuya tepki göstermeyi sürdürüyor.

Validebağ Korusu 1/5000  ölçekli imar planı askıda!

Validebağ Korusuna İlişkin 1/5000  ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği Teklifi onaylandı.

Validebağ Korusu'ndaki millet bahçesi projesi durduruldu!

Birinci derece doğal ve tarihi sit alanı olan Üsküdar'daki Validebağ Korusu'nu millet bahçesi yapmak için İBB tarafından hazırlanan proje tahsis sorunundan kaynaklı olarak 'şimdilik' durduruldu.

Validebağ Konakları detaylı fiyat listesi!

Validebağ Konakları detaylı fiyat listesi haberimizde yer alıyor. 5’şer katlı toplam 319 konaktan oluşan proje Validebağ Korusuna, tarihi Adile Sultan Kasrına komşu konumuyla dikkat çekiyor. 

DAP Yapı Validebağ Konakları teslim tarihi!

11 blok halinde yükselen Validebağ Konakları 36 ay sonra sahiplerine teslim edilecek. Proje 368 konuttan meydana geliyor.  İşte DAP Yapı Validebağ Konakları teslim tarihi...

Validebağ Konakları'nda tarihi fırsat!

DAP Yapı'nın İstanbul'un Anadolu yakasının en tarihi ve değerli yeşil alanlarından Altunizade Validebağ Korusu'nun karşısında yer alan arsada geliştirdiği yeni projesi, yoğun ilgi görüyor.

Üsküdar Validebağ Koru Camii satıldı mı?

Sözcü Gazetesi'nin yazarlarından Yılmaz Özdil bugünkü yazısında Üsküdar Validebağ korusuna inşa edilen Validebağ Koru Camii'nin satışını kaleme aldı. İşte Yılmaz Özdil'in o yazısı...

Validebağ Korusu nasıl gidilir?

Validebağ Korusuna nasıl gidilir? Validebağ Korusu nerede? Validebağ Korusu nerede, nasıl gidilir? Üsküdar Validebağ Korusu yol tarifi var mı? Hababam Sınıfı Validebağ Korusu'nda mı çekildi? Validebağ adı nereden geliyor? Validebağ Korusu nasıl gidilir?

Tarihi Validebağ Korusu'na otopark projesi yargıya taşındı!

İstanbul’un en büyük yeşil alanlarından Validebağ Korusu'nda yapılması planlanan otopark inşaatı için çevre sakinleri suç duyurusunda bulundu. Çevreciler, koru yok olmasın diye mücadele edecek.

2. tüp tünel hattında tarihi miras önlemi alınıyor!

Boğaz Karayolu Geçiş Projesi güzergâhı, tarihi kalıntı ihtimaline karşı jeo radarlarla tarandı. 50 metre derinliğe ulaşan radyo dalgaları Yenikapı'da duvar kalıntısı tespit etti

Çiçek Pasajı'nda ısıtıcılar tarihi dokuya uymadığı için söküldü!

Kentin en gözde mekanlarından Çiçek Pasajı'na, dün öğlen zabıta tarafından baskın düzenlendi.  Pasajdaki tenteler ve ısıtıcılar, tarihi dokuya uymadığı gerekçesiyle turistlerin gözleri önünde söküldü....  

Tarihi Validebağ Korusuna otopark projesi Haberi

Tarihi Validebağ Korusuna otopark projesi


Üsküdar’da bulunan 350 hektarlık Validebağ Korusu’nda yapılması planlanan otopark inşaatına ve çevre düzenlemesi adı altındaki yapılaşmalara karşı çevre sakinlerinin direnişi sürüyor. Kurulan stantlarla insanları bilgilendiren Validebağ Gönüllüleri şimdiye kadar 22 bin imza topladı.


26 aydır inşaat var


Toplanan imzalarla birlikte Kartal'daki İstanbul Adalet Sarayı'na giden çevre sakinleri suç duyurusunda bulundu. 8 ayda bitmesi planlanan çevre düzenlemesinin 26 ayı geride bıraktığını belirten Validebağ Gönüllüleri Derneği Başkanı Arif Belgin konuya ilişkin şunları söylüyor: "Eğer burası bu şekilde betonlaşmaya devam ederse, mevcut peyzaj projesi devam ederse ki 8 ayda bitecek  olan proje 2012'de başladı 26 ayı bitirdi hâlâ sürüyor. Biteceği de yok. Bizim istediğimiz bu projelerin sona erdirilmesi. Ve projelerin doğaya saygılı bir şekilde yapılması ağaçların yok edilmemesi. Eğer biz tepki göstermesek bunlar bütün...