19 / 04 / 2024

Validebağ Korusu’ndaki proje için mahkemeden dur kararı!

Validebağ Korusu’ndaki proje için mahkemeden dur kararı!

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde bulunan Validebağ Korusu'nda gerçekleştirilecek rehabilitayon projesine başlama tarihi 21 Haziran olarak duyurulmuştu. Mahkeme proje için yürütmeyi durdurma kararı aldı.



İstanbul'un Üsküdar ilçesinde bulunan Validebağ Korusu'nda gerçekleştirilecek rehabilitayon projesine başlama tarihi 21 Haziran olarak duyurulmuştu. 

Hürriyet Gazetesi'nden Fatma Aksu'nun haberine göre; rehabilitasyon projesinin başlangıç tarihini Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum açıklamıştı. 

Bunun ardından mahalle sakinleri duruma tepki gösterdi. Sakinler korunun yok edileceğini ileri sürerek nöbet tutmaya başlamıştı. Validebağ Gönüllüleri ismi altında bir araya gelen mahalle sakinleri,  İstanbul 6. İdare Mahkemesi’ne yürütmenin durdurulmasını ve iptalini talep ederek dava açtı. 

Validebağ Korusu’ndaki proje için mahkemeden dur kararı!

TELAFİSİ GÜÇ ZARAR OLABİLİR

Dosyada incelemeler yapan İstanbul 6. İdare Mahkemesi tarafından konuyla ilgili karar dün verildi. 

Mahkeme, davaya konu olan projenin 1. derece doğal sit alanındaki bölgede bulunması ve uygulanması durumunda telafisi güç zararlar oluşturabilecek özellikte olması sebebiyle davalı idarenin savunması ve ara karar cevabı alınıp yeni bir karara varılana kadar yürütmesinin durdurulması kararını verdi. Karar oybirliği ile alındı.

Validebağ Korusu'nda yapılacak proje için tepkiler büyüyor!


Geri Dön