26 / 04 / 2024

Adıyaman Besni Belediyesi'ndeki arsa tahsisine mahkemeden dur!

Adıyaman Besni Belediyesi'ndeki arsa tahsisine mahkemeden dur!

Adıyaman Besni İlçe Belediyesi'ndeki arsa tartışması sonuçlandı. Bir derneğe Kur’an kursu ve hafızlık eğitimi binası inşa edilmesi için bedelsiz verilen arazi için mahkemeden dur kararı geldi.



Adıyaman Besni İlçe Belediyesi, Aralık 2020 meclis toplantısında belediyeye ait olan arsayı Kur’an kursu ve hafızlık eğitimi binasının inşa edilmesi amacıyla bir derneğe tahsis edilmesine ilişkin görüşmeler yapmıştı.

Sözcü Gazetesi'nden Evren Demirdaş'ın haberine göre; CHP ve Saadet Partili meclis üyelerinin karşı olmasına rağmen meclis üyelerinin oylarıyla bin 500 metrekare büyüklüğe sahip arsa bedelsiz şekilde ismi geçen derneğe tahsis edildi.

Besni Belediyesi CHP meclis üyeleri Seyit Irmak, Hüseyin Ocakcı ve Sibel Peyker belediyenin almış olduğu kararın iptal edilmesi amacıyla Adıyaman İdari Mahkemesi’ne başvuruda bulundu. Mahkeme belediyeye ait arsanın bedelsiz bir derneğe tahsis edilmesinin hukuka aykırı olduğunu ifad ederek, yürütmeyi durdurma kararını aldı. 

Adıyaman Besni Belediyesi ndeki arsa tahsisine mahkemeden dur!

“HAKSIZLIK KARŞISINDA ASLA SUSMAYACAĞIZ”

Mahkemenin aldığı kararla ilgili açıklamalarda bulunan CHP Besni ilçe Başkanı Vakkas Acar, “Ak Parti Besni Belediye Başkanı ve Ak Parti Belediye Meclis üyelerinin oyuyla, İlçemiz Erdemoğlu mahallesi Millet Bahçesi bitişiğindeki belediyeye ait olan yaklaşık 3 milyon TL değerindeki arsa derneğe bedelsiz devredilmişti. O zaman Meclis üyelerimizin ısrarla bu kararın hem hukuki olarak hem de belediye bu kadar borçlu iken bedelsiz verilmesinin doğru olmadığını ısrarla belirtmelerine rağmen biz yaptık oldu mantığı ile hareket ettiler. Biz de Cumhuriyet Halk Partisi Meclis gurubumuzla birlikte konuyu idare mahkemesine taşıdık yaptığımız itiraz sonuçlandı.

Yapılan işlemin hukuka aykırı olduğu belirtilerek, yürütmeyi durdurma kararı verildi. Halkımızın malı olan arsa halkımıza tekrar teslim edildi. Besni CHP ilçe örgütü olarak haksızlık karşısında asla susmayacağız. Besinimizin menfaati neyse onun yanında olacağız” diye konuştu.

Ankara 6. İdare Mahkemesi'nden AOÇ'taki yapılaşmaya dur!

Tekirdağ Ergene'de yapılmak istenen OSB'ye mahkemeden dur kararı!


Geri Dön