25 / 04 / 2024

Tarım Kredi Kooperatif Marketi'nden 5 litre ayçiçek yağına zam! 5 Temmuz 2022 fiyat listesi

Tarım Kredi Kooperatif Marketi'nden 5 litre ayçiçek yağına zam! 5 Temmuz 2022 fiyat listesi

Küresel ayçiçek yağı piyasasında yüzde 30 düşen fiyatlara rağmen Türkiye'de satılan ayçiçek yağlarına indrim beklenirken Tarım Kredi Kooperatif Marketleri'nden zam haberi geldi. Market yeni fiyatını sosyal medya hesabından paylaştı.



Korona pandemisi döneminde yeterince stoklarda ayçiçek yağı olmasına rağmen yapılan spekülasyonlarla marketlerin önünde vatandaşın ayçiçek yağı kuyrukları oluşturulduğuna vurgu yapan Şahin önümüzdeki dönem için de şimdiden önlem alınmasını gerektiğinin altını çizdi.

Şahin piyasada yeni bir kriz oluşmaması için hükümetin piyasa spekülatörlerinin önünü kesmesi gerektiğini tüketicilerin de uyanık olması gerektiğini açıkladı.

Şahin, 'Kimsenin ayçiçek yağı stoklamaya çalışmazsa vatandaşın kuyruklara girip ihtiyacından fazla litre yağ almazsa zam oyunu bozulur. Tüketicinin panik yapmasına gerek yok" demişti..

Öte yandan 5 litre ayçiçek yağını 129 liradan satan Tarım Kredi Kooperatifi fiyat güncellemesi yaptı.

İşte TKK marketlerin şubelerinde satışa çıkan 5 litre ayçiçek yağının yeni fiyatı...

Tarım Kredi Kooperatif Marketi nden 5 litre ayçiçek yağına zam! 5 Temmuz 2022 fiyat listesi

TMO, yurt dışından ithal ettiği ham ayçiçek yağlarını rafine ederek 5 litrelik pet şişelerde tüketiciye perakende olarak satıyor. Fiyatı aşırı artan ayçiçek yağında ilk müdahaleyi 2021 bahar aylarında yapan TMO süreç içinde 5 litrelik ayçiçek yağını önce 59 liradan piyasaya sürmüştü. TMO, ikinci müdahalede ise ayçiçek yağının fiyatını 99 liraya çıkarmış, KDV indirimiyle 5 litre ayçiçek yağında fiyatlar 92.5 liraya düşmüştü. TMO, ayçiçek yağında 3’üncü fiyat müdahalesini geçtiğimiz Mart ayında yapmış ve indirimli ayçiçek yağını 129 liradan satışa çıkarmıştı.

TMO, 3 ay önce 129 liradan sattığı 5 litre ayçiçek yağının fiyatını 135 liraya çıkardı ve yeni fiyatı sosyal medya hesabından açıkladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön