20 / 04 / 2024

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Krişçi'den çiftçiye ucuz gübre ve ucuz mazot müjdesi: Tarih verip detayları açıkladı

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Krişçi'den çiftçiye ucuz gübre ve ucuz mazot müjdesi: Tarih verip detayları açıkladı

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, tarımda çiftçinin en büyükk girdi kalemlerinden birini oluşturan azotlu gübrelerle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Bakan Kirişçi, 50 kilogramı 850 lirayı bulan gübrelerin nasıl ucuzlayacağını açıkladı.



Tarımsal ekinlerin gelişimi için hayati önem taşıyan maddelerin başında gelen azot, toprakta bulunan azot miktarının yeterli gelmemesi durumunda gübre çeşitleri ile takviye ediliyor. Azot gübresi olarak kategorize edilen alternatifler, içerisinde yoğun miktarda azot bulunduran gübreleri işaret ediyor. 

Türkiye'de azotlu gübrelerin fiyatları son dönemde yaşanan artışlar nedeniyle çiftçinin üretim maliyetlerini katladı. İçinde yüzde 46 azot bulunan 50 kilogramlık gübre çuvalı 854 liraya kadar çıktı. 

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, çiftçilere azotlu gübre ve ucuz mazotla ilgili peş peşe müjdeler verdi. Bakan Kirişçi, çiftçilerin akaryakıt ve gübre fiyatlarının yüksekliği konusundaki şikayetlerini gündeme getirerek hükümetin yeni projelerinden bahsetti..

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Krişçi den çiftçiye ucuz gübre ve ucuz mazot müjdesi: Tarih verip detayları açıkladı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön