25 / 04 / 2024

Tarım ve Orman Bakanlığı 307 misafirhaneyi sağlık çalışanlarına tahsis etti!

Tarım ve Orman Bakanlığı 307 misafirhaneyi sağlık çalışanlarına tahsis etti!

Tarım ve Orman Bakanlığının Türkiye genelindeki misafirhaneleri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla yoğun bir şekilde mücadele eden sağlık çalışanlarına ücretsiz tahsis edildi...



Tarım ve Orman Bakanlığının Türkiye genelindeki misafirhanelerini sağlık çalışanlarına ücretsiz tahsis etti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Tarım ve Orman Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Bakan Bekir Pakdemirli'nin talimatıyla 81 şehirde bulunan 5 bin 450 oda kapasiteli misafirhaneler sağlık çalışanlarına ücretsiz olarak tahsis edildi. 

 Tarım ve Orman Bakanlığı 307 misafirhaneyi sağlık çalışanlarına tahsis etti!

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bakanlık Destek Hizmetleri Daire Başkanı Fatih Sarıkaya, şöyle konuştu:

"Sayın Bakanımızın talimatlarıyla bu zor günlerde canla başla çalışan sağlık çalışanlarımızın yanında olduğumuzu göstermek ve onlara destek vermek maksadıyla ülke genelinde bulunan 5 bin 450 oda kapasiteli, toplam 307 misafirhanemizi tahsis ettik." 

Tarım ve Orman Bakanlığı 307 misafirhaneyi sağlık çalışanlarına tahsis etti!- Ücret talep edilmeyecek

Tahsis edilen misafirhanelerde kalan sağlık çalışanlarından ücret talep edilmeyeceğini belirten Sarıkaya, "Tarım ve Orman Bakanlığı olarak virüsün etkilerini en aza indirmek için tüm imkanlarımızı seferber ettik ve etmeye de devam ediyoruz. Şu anda 5 bin 450 oda kapasiteli misafirhanelerimizin hemen hemen yarısı dolmuş durumda" diye konuştu. 

Misafirhanelere yerleştirme işlemlerinin valilikler koordinasyonunda yapıldığına dikkat çeken Sarıkaya, "Valiliklerin yetkilendirdiği il müdürlükleri bize bir liste yönlendiriyor. Biz de bu listeleri misafirhanelerdeki yetkili arkadaşlarımıza iletiyoruz ve sağlık çalışanlarımızın burada konaklamasını sağlıyoruz. Sağlık çalışanlarına konaklayacakları misafirhanelerde her imkanı sunuyoruz" dedi.

TÜGVA yurtları sağlık ve adalet çalışanlarına tahsis edildi!

Mansur Yavaş öğrenci yurdu kiralayarak sağlık çalışanlarına tahsis etti!

Mar Yapı, Divan Suites İstanbul G Plus Oteli’ni sağlık çalışanlarına tahsis etti!


Geri Dön