26 / 04 / 2024

Tarımda harika haber, çiftçiler havalara uçtu! Tam 1 milyon....

Tarımda harika haber, çiftçiler havalara uçtu! Tam 1 milyon....

Tarımdan son gelen haber çiftçilerin yüzünü güldürdü, hasadın yapılmasının ardından da vatandaşları güldürecek. Bu yıl etkili olan yağışların kentte yaklaşık 1 milyon dekar alanda ekimi yapılan arpa ve buğdayda verimi artırması yüreklere su serpti.



Dünya bir gıda krizinin içinde debelenmeye devam ediyor. Gıda krizinden en ağır yarayı alan ülkelerin başında da Türkiye geliyor. Temel gıda ürünlerinin ciddi oranda arttığı Türkiye'de tarımdan son gelen haberler ise hem çiftçilerin hem de vatandaşların yüzünü biraz olsun güldürdü. 

Bereketli bir hasat dönemi geçiren üreticiler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) 2022 yılı buğday ve arpa alım fiyatlarındaki memnuniyetle birlikte kazançlı bir sezon geçirecek olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Hasadı devam eden arpa ve buğdayda bu yıl dekara verimde yüzde 40'lık artışla yarısı buğday olmak üzere 400 bin ton civarında rekolte elde edilmesi bekleniyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön