19 / 04 / 2024

Tarsus Yeni Devlet Hastanesi bu yıl tamamlanacak!

Tarsus Yeni Devlet Hastanesi bu yıl tamamlanacak!

Temeli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan Tarsus Yeni Devlet Hastanesi'nin inşaatı hızla devam ediyor. 600 yataklı hastanin birkaç ay içerisinde tamamlanması planlanıyor.



Temeli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan Tarsus Yeni Devlet Hastanesi'nde çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. 24 Haziran seçimlerinden birkaç gün önce inşaatına başlanılan 600 yataklı hastade sona gelindi.

Tarsus Akdeniz Gazetesi'nde yer alan habere göre, AK Parti Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın, AK Parti Tarsus İlçe Başkanı İbrahim Gül ve beraberindeki ekip yapımı hızla devam eden Devlet Hastanesi'nin inşaatımı inceledi. Yetkililer, Bölge Direktörü Turgay Hacıosmanoğlu’dan bilgi aldı.

Tarsus yeni Devlet Hastanesi’nin 146 milyon 175 bin TL'ye inşa edildiğini açıklayan Taşkın, “Sayın Cumhurbaşkanımızın temelini attığı yeni Devlet hastanemizin 17 bin 947 metre kare oturumu, 95 bin 946 metre kare kapalı alanı bulunmakta ve 600 yatak kapasitelidir. Bin işgünü olan inşaatın bitim süresi iklim koşullarının uygun gitmesi halinde vaktinden birkaç ay öncesinde tamamlanarak hizmete girecektir” ifadelerini kullandı.

AK Parti Tarsus İlçe Başkanı İbrahim Gül ise “Tarsus’u hayatın her alanında cazibe merkezi haline getiriyoruz. Tarsus birkaç yıl içinde bu yatırımların tamamlanmasıyla birlikte Türkiye’nin cazibe merkezi olacak. Tarsus’un ekonomisi canlanacak, işsizlik sona erecek, halkın refah düzeyi ve yaşam kalitesi artacak. Biz AK Parti olarak gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz. Başkaları ise sadece konuşur, ama AK Parti hizmet yapar” şeklinde konuştu.

Başkan Gül, konu ile ilgili olarak şu şekilde konuştu: “Tarsus-Kazanlı Turizm Bölgesi’nin de hayata geçmesiyle birlikte bölgemiz, Türkiye’nin ikinci Belek’i olacak. Tarsus ve Mersin bölgesi, turizme şahlanacak. Tarsus-Kazanlı bölgesinin kıyı şeridi 10 km. den fazla ve olağanüstü bir coğrafi avantajları bulunuyor. Bu turizm bölgesinde, denizin arkası ise yemyeşil bir orman alanına sahip. Bu bölge de Türkiye’nin turizmi açısından çok önemlidir. Bölgemizdeki doğal güzellikler hem yerli hem yabancı turistler için yeni bir çekim merkezidir. Bölgede yatırımlar yerli yatırımcı tarafından yapılacak. Bu kapsamda bir milyar dolara yakın bir yatırım hayata geçirilecek. Tarsus-Kazanlı Sahil bandı Turizm Bölgesi otoban yol bağlantısında yol çalışmalarının sonuna gelindi. 16 km. uzunluğunda çift şerit yol çalışmasının Çukurova Otoban çıkış yoluna bağlanmakta olduğunun altını çizen Gül, “Bu bölgeye yapılacak yatırımlarla bölgemizin ciddi anlamda hareketlenecektir. Yatırımlar kapsamında 8 bin yatak kapasitesine ulaşılacak. Turizm işletmeleri yaklaşık 10 bin kişiye istihdam yaratacak. Bölgedeki turizm faaliyetleri yalnız Mersin ekonomisine değil, Çukurova bölgesine ve dolayısıyla ülkemiz ekonomisine büyük katkı sağlayacak. Bölgemiz turizm faaliyetleriyle Türkiye’nin parlayan bir yıldızı olacak.”


Geri Dön