26 / 04 / 2024

Hatay Samandağ Devlet Hastanesi bu yıl açılacak!

Hatay Samandağ Devlet Hastanesi bu yıl açılacak!

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, yapımı devam eden Samandağ Devlet Hastanesi’nin 2019 yılı içerisinde tamamlanacağı müjdeledi.



AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Samandağ ilçesine 3 büyük müjdeyi verdi. Sabah Gazetesi'nden Yaser Çaparoğlu'nun haberine göre, Samandağ Devlet Hastanesi'nin 2019 yılı içerisinde hizmete açılacağını söyleyen Yayman, Çevlik-Arsuz kıyı yolunun ihalesinin yapıldığını, Samandağ çevre yolunun da kamulaştırma bedellerinin geldiğini açıkladı.

Samandağ'da inşaatına başlanan devlet hastanesinde Milletvekili Sabahat Özgürsoy Çelik ve Kaymakam Murat Kütük ile birlikte incelemelerde bulunduklarını söyleyen Yayman, "Vatandaşlarımızla buluştuk. Ardında da 57 milyon liraya mal olacak olan 75 yataklı Samandağ Devlet Hastanesi inşaatında incelemelerde bulunduk. Yaptığımız planlamaya göre hastanemizi 2019 yılı içerisinde tamamlayacağız. Samandağ'da çok güzel bir hizmet hayata geçmiş olacak" diye konuştu.

Hatay Samandağ Devlet Hastanesi bu yıl açılacak!

Kıyı yolunun ihalesi yapıldı

Samandağ için ikinci müjdeyi veren Yayman, Çevlik-Arsuz arasındaki kıyı bandındaki yolun yapılması ile ilgili ihalenin gerçekleştiğini söyledi. Yayman, "Bu Samandağ'ın en önemli projelerinden bir tanesi. Bundan sonra bir vatandaşımız Belen'den gelip Topboğazı'ndan geçtikten sonra Samandağ'ına geçtiğinde dönerken aynı güzergahı takip etmek zorunda kalmayacak. Kıyı yolu tamamlandığında Samandağ'dan çıkıp Çevlik Üzerinden Arsuz'a ve İskenderun'a gidebilecek. Aynı zamanda bu kıyı yolu ilimizin en önemli turizm destinasyonlarından biri olacak. Kıyı yolunda aynı zamanda güzel bir bisiklet yolu da olacak." açıklamasında bulundu:

Kamulaştırma bedelleri geldi

Samandağ Çevre Yolu ile ilgili kamulaştırma bedellerinin tamamının ödendiğini açıklayan Yayman, şöyle konuştu: "Samandağ'ımız için önemli olan 3'üncü projemizde Samandağ Çevre yolu projesi. Bu proje ile ilgili yapılan kamulaştırma bedellerinin hepsi geldi. Şu anda rakam paylaşmak istemiyorum. Ancak şunu söyleyebilirim, gelen kamulaştırma bedeli ile Yozgat'ta 100 kilometre yol yapılabilir. Yani çok büyük bir paradan bahsediyoruz. Çünkü Samandağ'da arsa bedelleri çok önemli. Çevre yolu ile ilgili şantiye kuruldu ve çalışmalara başlandı." 


Geri Dön