19 / 04 / 2024

Van Erciş Devlet Hastanesi bu yıl açılacak!

Van Erciş Devlet Hastanesi bu yıl açılacak!

Van İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz, Erciş'te inşa edilen yeni hastanenin inşaatını inceledi. TOKİ tarafından hayata geçirilen hastanenin 2017 yılı içerisinde bitirilmesi hedefleniyor.



Van İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz,  TOKİ  tarafından Erciş'te inşa edilen yeni devlet hastanesinin inşaatını inceledi. Yanmaz, 212 yatak kapasiteli hastanede incelemelerde bulundu. 


Yapımı devam eden hastanenin inşaat alanında incelemelerde bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz, yetkililerden bilgiler aldı. Erciş halkının hastanenin hayata geçirilmesini uzun süredir beklediğini ifade eden Yanmaz, bu konunun tüm devlet büyüklerinin de gündeminde ve takibinde olduğunu kaydetti. Hastane inşaatındaki gecikmenin önüne geçilmesi için yüklenici firma yetkilileriyle gerekli görüşmelerin yapıldığını, aksi halde yasal işlemlerin uygulanacağını dile getiren Yanmaz, 2017 yılı içerisinde hastanenin ilçe halkına hizmet vermeye başlaması için gerekli işlemlerin hızla takip edildiğini belirtti. 


Dr. Yanmaz, Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkanı Mehmet Şirin Yaşar ile birlikte yeni hastanenin hizmete açılması için ellerinden gelen bütün gayreti gösterdiklerini ifade ederek, "Erciş, Van ilinin en büyük ilçesidir. Bu bakımda ilçede sağlık başta olmak üzere kamu hizmetlerinin diğer ilçelere göre daha büyük boyutlarda verilmesi gerektiğini bilmekteyiz. Bizlerde bunun gayreti içerisindeyiz ve bilincindeyiz. Bizlerde bugün burada hastane yapımındaki eksiklikleri rapor ederek Sağlık Bakanlığımız başta olmak üzere ilgili makamlara sunulmak üzere çalışmalarımızı yürütmekteyiz. II Sağlık Müdürlüğü olarak bizlerde bu hastane yapımının bir an önce bitmesini ve Erciş halkının hizmetine sunulmasını istiyoruz" dedi. 


Dr. Yanmaz, Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkanı Mehmet Şirin Yaşarı da makamında ziyaret ettikten sonra ilçeden ayrıldı.



Güneydoğu Güncel Gazetesi


Geri Dön