24 / 04 / 2024

Taş Yapı Fikirtepe kentsel dönüşüm projesi için kolları sıvadı!

Taş Yapı Fikirtepe kentsel dönüşüm projesi için kolları sıvadı!

Taş Yapı Başkanı Emrullah Turanlı; Bağdat'a ait 70 dönümlük bir yer satın aldık. Dar gelirlilere proje üretmek istiyoruz. Kentsel dönüşüme yönelik olarak Fikirtepe'de 2 bin 700 kişinin hak sahibi olduğu bir alanda proje geliştirmek için kolları sıvadık"



Bağdat Caddesi'ndeki 480 dairelik Four Winds projesini tamamladıktan sonra satışa çıkaran Taş Yapı Başkanı Turanlı, bundan sonraki tüm projelerde aynı sistemi uygulayacaklarını açıkladı İstanbul Bağdat Caddesi'nde 4 kuleden oluşan Four Winds projesini tamamlayan Taş Yapı, fiyatları 700 bin ile 2.9 milyon dolar arasında değişen daireleri proje bittikten sonra satışa çıkardı. 


1 ayda 25 daire sattıklarını belirten Taş Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, "Proje 400 milyon dolara mal oldu ama satmak için acelemiz yok. Kapısında kuyruk olacak daireler yapmıyoruz, satıcıya da daire satmıyoruz. Gelip oturmak isteyenlere daire satıyoruz. Bundan sonraki projelerimizde de önce bitirip proje tamamlandıktan sonra dairelerin satışına çıkacağız" diye konuştu. Four Winds'te toplam * 480 dairenin bulunduğunu anlatan Turanlı, "Bunların 180 tanesi bizim, diğeri ise kat karşılığı olarak yaptığımız Maliye'ye ait" dedi. 


DİKEY GECEKONDU OLUYORLAR 

Satışları başlatmak için projenin tamamlanmasını beklediklerinin altını çizen Turanlı, bu sistemi diğer projelere de uygulayacaklarını kaydetti. Turanlı, "Şirketler satış yaparken birçok şey vaadediyorlar ama sonra yapılmıyor. Bu nedenle yüksek yapılar genelde dikey gecekondular oluyorlar. 


Mutlaka insanların görmesi, dokunması gerekiyor" şeklinde konuştu. Konut satışları bakımından piyasanın hareketli olmadığını belirten Turanlı, "Hareket için ortamın süt liman olması gerekiyor. Ancak bu mümkün değil. Biz iyiyiz genelde ama Türkiye iyi olmalı" dedi. 


Emrullah Turanlı, toplam değeri 4.5 milyar Euro olan 5 projeyi geliştirmeye devam ettiklerini söyledi. Eylül ayına kadar tamamlayacakları Altunizade projesinde 220 dairenin bulunacağını anlatan Turanlı, "30 dönüm üzerine 6-7 katlık bloklar yerleştirilecek" dedi. Seyrantepe'de TT Arena'nın yanındaki arazide yer sahiplerinden birinin vefatı nedeniyle çalışmalara ara verdiklerini söyleyen Turanlı, burada otel, ofis ve konuttan oluşan karma bir proje yapacaklarını kaydetti. 


Şişli'de 20 yıldan bu yana arazi topladıklarını belirten Turanlı, "100 dönüme yaklaştı. 70 dönümü Bulgar Vakfı'nın olan bölgede arazinin boşalmasını bekliyoruz. Ataşehir'de 44 dönümlük arazi üzerine kurulan Four VVİnds projesinin yüzde 7'si bina, yüzde 93'ü yeşil alandan oluşuyor. 4 bloktan ve toplam 480 daireden meydana gelen projede 4+1, 3+1 ve 2+1 daire tipleri bulunuyor. Projede konutların metrekare büyüklükleri 117 ile 350 metrekare arasında değişiyor. 


MÜFTÜOĞLU HİZMET VERECEK 

Projeye yönelik geliştirilen konsepte göre Osman Müftüoğlu ve ekibi ilk kez bir rezidans projesinde kişiye özel sağlık hizmeti verecek. 

Hizmetler metrekaresi yaklaşık 5 lira olarak belirlenen aidatlara dahil olarak verilecek. 

Konutların musluklarından alkali su akacak. 

Projede ayrıca sudaki kloru nötralize ederek cildi gençleştirebildiği öne sürülen C vitaminli duşlar bulunacak. 

Habertürk/Ünsal Ereke


Geri Dön