28 / 03 / 2024

taş yapı fikirtepe

taş yapı fikirtepe

Taşyapı 13 Şubat 2019’da 300’ü aşkın hak sahibine gönderdiği ihtarnameyle sözleşmeleri tek taraflı feshetti. Projeyi yapamadığı için kazanç ve prestij kaybı yaşadığını belirten firma masrafların faiziyle birlikte kendisine ödenmesini talep etti.

Taş Yapı'nın Fikirtepe'deki adasında açılan kamulaştırma ret mi edildi?

FİKİRTEPEHABER.com olarak aldığımız son bir duyuma göre, Fikirtepe Taş Yapı adasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın acele kamulaştırılması yönünde açtığı dava Kartal Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından red edilmiştir.

Taş Yapı Fikirtepe kentsel dönüşüm projesi için kolları sıvadı!

Taş Yapı Başkanı Emrullah Turanlı; Bağdat'a ait 70 dönümlük bir yer satın aldık. Dar gelirlilere proje üretmek istiyoruz. Kentsel dönüşüme yönelik olarak Fikirtepe'de 2 bin 700 kişinin hak sahibi olduğu bir alanda proje geliştirmek için kolları sıvadık"

Taş Yapı Altunizade Konakları Eylül 2015'te satışta!

Bugün basınla bir araya gelen Taş Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, hem sektörü değerlendirdi hem de yeni projeler hakkında bilgi verdi. Emrullah Turanlı'nın açıklamaları haberimizin devamında...

Uplife Teknik Yapı Fikirtepe fiyat listesi!

Uplife Teknik Yapı Fikirtepe fiyat listesi minimum 525 bin TL'den başlıyor. Konut ve mağazalardan oluşan proje Teknik Yapı imzası taşıyor...

Taş Yapı'nın Koşuyolu'ndaki otel projesi durduruldu!

Taş Yapı’nın, Darüşşafaka Cemiyeti’nden aldığı Koşuyolu’ndaki 12 bin 257 metrekarelik araziye dikmeye başladığı 20 katlı otel projesini mahkemeden durdurma kararı çıktı.

Taşyapı'dan 2 milyar dolarlık yatırım hamlesi!

Türkiye’nin en büyük gayrimenkul firmalarından olan Taşyapı, konut sektöründe hedef büyütecek. Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, “2017’de 2 milyar dolarlık yatırım hamlesi başlatıyoruz'' diye konuştu.

Emrullah Turanlı'nın annesi Fazliye Turanlı vefat etti! Taşyapı'nın acı günü!

Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı'nın annesi Fazliye Turanlı vefat etti. Merhumenin cenazesi bugün defnedilecek.

Taş Yapı'nın Şişli'deki rezidans projesine iptal!

Şişli Endüstri Meslek Lisesi arazisine, Taş Yapı tarafından yapılması planlanan rezidans projesi durduruldu. Mahkeme, projenin yapılmasını sağlayan imar planlarını, eğitimi olumsuz etkileyeceği gerekçesiyle iptal etti.

Taş Yapı'dan Aykurt Nuhoğlu'na suç duyurusu!

Kadıköy’deki parklara, camilere, kültür merkezlerine haciz gönderen Taşyapı, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Taşyapı'nın Kadıköy'deki otel projesine bilirkişi itirazı!

Taşyapı'nın Kadıköy Koşuyolu'da inşa ettiği otel projesiyle ilgili bilirkişi inceleme yaptı. Bilirkişi raporu, projenin imar planı değişikliğini kamu yararına uygun görmedi.

Taşyapı Etiler'de 280 odalı otel yapıyor!

Taşyapı İnşaat, İstanbul Etiler'de 280 odalı otel projesine başlıyor. Taşyapı Etiler Otel projesi 2019 yılında hizmete açılacak...

Taşyapı İnşaat'a yatırım yapılabilir notu!

Taşyapı İnşaat, JCR Eurasia Rating'den 'yatırım yapılabilir' notu aldı. JCR, firmanın uzun vadeli ulusal notunu 'BBB-' olarak açıklarken, görünümünü ise 'durağan' olarak belirledi.

Taşyapı'nın Kadıköy'deki inşaatı için iskan tartışması sürüyor!

İSTANBUL Kadıköy’de Meteoroloji arsası olarak bilinen arazide Taşyapı tarafından inşa edilen 45 katlı 4 gökdelene Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen iskân, mahkeme tarafından iptal edildi.

Taşyapı'nın Kadıköy'deki inşaatının iskanı iptal edildi!

Kadıköy Belediyesi’nin parklarına, kültür merkezlerine ve camilerine haciz gönderen Taşyapı’nın iskanı mahkeme tarafından iptal edildi.

Taşyapı icra işlemlerine tepki!

Taşyapı'nın Kadıköy Belediyesi'ne ait camilere, parklara ve kültür merkezlerine el konulması istemiyle başlattığı icra işlemine Kadıköy Kent Konseyi'nin çağrısıyla bir araya gelen 83 kurum tepki gösterdi.

Kadıköy’deki kurumlardan Taşyapı’nın başlattığı icra işlemine tepki!

Kadıköy Kent Konseyi’nin çağrısıyla bir araya gelen 83 kurum yaptıkları basın açıklamasıyla, Taşyapı’nın Kadıköy Belediyesi’ne ait camilere, parklara ve kültür merkezlerine el konulması için başlattığı icra işlemine tepki gösterdi

taş yapı fikirtepe Haberi

taş yapı fikirtepe

Kadıköy Fikirtepe’deki kentsel dönüşümün başladığı dönemde 100 bin kişi yaşarken 65 bin civarında ev, arsa sahibi mağdur oldu. 2011’de bölgede başlayan kentsel dönüşüm yüzünden insanlar bir taraftan yuvalarından olurken bir taraftan da muhatap bulamıyor. Bölgede inşaatı yarım bırakan firmalar, hiç başlamayanlar ya da teslimi geciken birçok proje mevcut. Kanunda olmasına rağmen çoğu hak sahibi kira yardımı alamadı. Fikirtepe’nin en son mağdurları ise dönüşümden borçlu çıkanlar oldu. 2011 yılında Taşyapı 300’ü aşan hak sahibiyle anlaşma sürecini imzaladı. Birkaç kişi firmayla anlaşmaya yanaşmazken, hak sahiplerinin büyük bölümü ise 2012 yılında evlerini boşaltıp taşınmak zorunda bırakıldı.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Taşyapı, 8 yılda hak sahiplerine bir defaya mahsus 6 kira yardımı yaptı. Ancak firma inşaata hiç başlamadı. Taşyapı 13 Şubat 2019’da ise...