29 / 03 / 2024

Taş Yapı, Ercan Havalimanı'nı ayağa kaldırdı!

Taş Yapı, Ercan Havalimanı'nı ayağa kaldırdı!

İnşaat sektöründe faliyet gösteren Taş Yapı, KKTC'de Ercan Havalimanı'nın inşaatına başlıyor. Firma, 38 yıldır yapılması planlanan havalimanı ile atağa geçti.



Taşyapı&Terminal (T&T), Ercan Devlet Havalimanı'nın imtiyaz haklarını devraldı. 30 milyon 915 bin TL daha ödeme yapan TT, toplam 45 milyon 85 bin TL ödemeyi gerçekleştirmiş oldu.


İhalesini 4 yıl önce 250 milyon euro karşılığında 25 yıllığına alan Taş Yapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı,  Ercan Havalimanı'nın 38 yıl boyunca KKTC'nin üzerinde kambur olduğunu söyledi.


Turanlı, "2013'te yapılan ihaleden sonra alanda önemli düzenlemeler yaptık. Son iki yılda KKTC'de vergi rekortmeni oldum. İki yılda devlete 17 milyon euro vergi ödedim" dedi. Hem siyasetçilerin hem de oradaki bürokratik oligarşinin Türkiye'yi 40 yıl boyunca kemirdiğine tanık olduklarını vurgulayan Emrullah Turanlı, "Ercan ihalesini almamı bir türlü kabullenemediler. Yıllarca kendilerine bir hortum düzeni kurmuşlar. Bu düzeni bitirdiğim için bana kan kusturuyorlar" ifadelerini kullandı.


Devletin, işletme sözleşmesi gereği, mali olarak kurumu denetleyebildiğini söyleyen Turanlı, "Bu nedenle, üç aylık dilimler halinde yapılacak dört ödemenin ardından, devlet kesin hesapları inceleyerek 'mahsuplaşma' sistemiyle kesin hesaplaşma yapılacak. Ercan Havalimanı'nda T&T'nin faaliyetleri aralıksız devam ediyor. Sözleşme gereği, kamu, Haziran 2018'e kadar T&T'nin gelirlerini denetleyebilecek. Kira sözleşmeleri ve turizm gelirleri ise, devlet tarafından şeffaf bir şekilde günlük denetlenebiliyor" dedi.



Sabah


Geri Dön