24 / 04 / 2024

Taşınmaz haczi 103 davetiyesi!

Taşınmaz haczi 103 davetiyesi!

Taşınmaz haczi 103 davetiyesi nedir? Taşınmaz haczi 103 davetiyesi ne zaman kime gönderilir? Taşınmaz haczi 103 davetiyesi kanunu hangi kanundur? İşte sorularınızın yanıtı ve 103 davetiyesi örneği...



Taşınmaz haczi 103 davetiyesi!

İcra ve İflas Kanununa göre tutanak tutulurken alacaklı, borçlu veya namlarına Tebligat Kanunu hükümlerine göre tebellüğe yetkili kimse bulunmazsa, bulunmayan alacaklı veya borçlu üç gün içinde tutanağı tetkik ve diyeceği varsa söylemesi için icra dairesine davet olunuyor.


Söz konusu davet, İKK 103 üncü maddesine yer aldığı için bu davet "103 davetiyesi" olarak ifade ediliyor.


Örneğin; haciz sırasında borçlu kişinin orada olmaması durumunda icra dairesi haciz tutanağını borçlu ile aynı konutta oturan yetkili kimseye tebliğ ediyor. 


Eğer o da yoksa icra dairesi, haciz tutanağını 3 gün içinde incelemesi için alacaklı ve borçluyu icra dairesine davet ediyor. Konu ile ilgili kanun maddeleri şu şekilde:


103 davet kağıdı nedir?

Davet: Madde 103 – (Değişik: 9/11/1988 - 3494/12 md.) 

Tutanak tutulurken alacaklı, borçlu veya namlarına Tebligat Kanunu hükümlerine göre tebellüğe yetkili kimse bulunmazsa, bulunmayan alacaklı veya borçlu üç gün içinde tutanağı tetkik ve diyeceği varsa söylemesi için icra dairesine davet olunur. Kanunen ilavesi gereken müddetler mahfuzdur. 


Haciz sırasında borçlu veya alacaklı adına Tebligat Kanunu hükümlerine göre tebellüğe yetkili kimse bulunduğu takdirde haciz tutanağının bir örneği bulunan şahsa verilir. Borçluya veya alacaklıya ayrıca haber verilmez. 


103 davetiyesi örneği..


 T.C.

………………………………….

.....…... İCRA MÜDÜRLÜĞÜ

0000/000000E


Borçlu  : ……………………................   ( TC *********** )

ADRESİ  :...............................


Haciz Konusu     :

Haciz tarihi    : 00.00.0000



Alacaklı vekili geldi. Borçluya, yukarıda tarihi yazılı hacze ilişkin diyeceklerini bildirmesi için 103            davetiyesi tebliğine karar verilmesini talep ederim, dedi.


                                                                                                              

Alacaklı ( Vekili )

......../......../...............

Alacaklı veya Vekilinin

İmzası


Taşınmaz haczi talebi!
Taşınmaz haczi kaç yılda düşer?


Geri Dön