27 / 04 / 2024

Tayyip Erdoğan'a mermercilerden teşekkür mektubu!

Tayyip Erdoğan'a mermercilerden teşekkür mektubu!

Başbakan Erdoğanın yerli ürün kullanılması yönündeki genelgesini mutlulukla karşılayan Mermer Üreticileri Birliği, Erdoğana teşekkür mektubu gönderdi



         Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın yerli ürün kullanılması yönündeki genelgesini mutlulukla karşılayan Türkiye Mermer, Doğaltaş ve Makineleri Üreticileri Birliği (TÜMMER) Erdoğana teşekkür mektubu gönderdi.

         TÜMMER Başkanı Selahattin Onurun kaleme aldığı mektupta, mermer üreticilerinin sektörde dünya lideri olmak için var gücüyle üretime devam ettiği belirtildi.

         Mektubunda, mermercilik sektörünün bin 100 ocak işletmesi, bin 500 fabrika, 7 bin 500 atölye ile doğrudan 250 bin kişiye istihdam sağlayan büyük bir alan olduğunu vurgulayan Onur, şu ifadeleri kullandı:

         "Mermerin, Maden Kanunu kapsamına alındığı ilk yıldan itibaren, sektörümüzde önemli gelişmeler yaşandı. 1996 yılında ülke olarak ihracatımız 93,5 milyon dolarken, bu rakam geçen yıl bin 568 milyar doları buldu. Ne yazık ki buna karşılık mermer ve doğaltaş ithalatımız 2010da 179 milyon dolar düzeyinde gerçekleşti. Bu rakamın içerisinde ülkemizde fazlasıyla olan işlenmiş granite 151 milyon dolar ödenmesi dikkat çekici. Asıl üzücü olan ithal graniti daha çok belediyelerimiz ile resmi kurum ve kuruluşlarımızın kullanması. Bizler bu olumsuzluğa tüm girişim ve çabalarımıza rağmen engel olamamış durumdayız. Bu konuda ilgili mercilere ithalatı önleme yönünde doğrudan emirleriniz ile yardımlarınızı beklemekteyiz.  TOKİ  desteklerinizle yurdumuzun her köşesinde çok önemli yapılanma faaliyetleri gerçekleştirmekte. Bu yapılanmada da yerli ürün kullanılması ülkemiz açısından büyük önem arz etmektedir."

         Başbakan Erdoğan, 6 Eylülde yayımlanan genelgede, kamu kurum ve kuruluşlarınca gerçekleştirilecek mal alımlarına ilişkin uygulamalarda öncelikli olarak Türkiyede üretilen ürünlerin tercih edilmesi gerektiğini vurgulayarak, yöneticilerden bu konuda gereken duyarlılığı göstermelerini istemişti.

AA


Geri Dön