26 / 04 / 2024

TC ile emlak vergisi ödeme nasıl yapılır?

TC ile emlak vergisi ödeme nasıl yapılır?

1 Mart'ta emlak vergisi ilk taksit dönemi başlıyor. Ödemesini belediyeye gitmeden online olarak gerçekleştirmek isteyenler "TC ile emlak vergisi ödeme nasıl yapılır?" sorusunun yanıtını araştırıyor. İşte merak edilenler...



TC İLE EMLAK VERGİSİ ÖDEME NASIL YAPILIR?

TC ile emlak vergisi ödemesi yapılabiliyor. Bunun için E-devlet şifresi ile sisteme giriş yapılması gerekiyor. E-devlet şiftesi olmayanlar PTT'den şifre edinebiliyor. 

E-devlet'e giriş yapıldıktan sonra “İnternet Vergi Dairesi” sayfasından emlak vergisi borcunuzu görüntüleyerek taksit ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz. 

TC ile emlak vergisi ödeme nasıl yapılır?

EMLAK VERGİSİ NERELERDEN ÖDENİR?

Emlak vergisi ödemeleri ilçe belediyelerine yapılıyor. Sahip olunan gayrimenkullerin bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması halinde yapılabiliyor.

Emlak vergisi ödemesi ayrıca internet üzerinden de gerçekleşebiliyor. Belediyenin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması halinde, ödemeler internet üzerinden online bir şekilde de gerçekleşebiliyor.

 

Emekli oldum emlak vergisi ödeyecek miyim?

Arsalarda emlak vergisi muafiyeti var mı?

Sıfır oranlı emlak vergisi dilekçesi 2022!


Geri Dön