18 / 04 / 2024

TCMB, bu yılın en fazla altın alımı yapan bankası oldu

TCMB, bu yılın en fazla altın alımı yapan bankası oldu

Bu yılın en çok altın alımı yapan merkez bankası Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası oldu. Açıklama Dünya Altın Konseyi'nden geldi. Dünya genelinde ise bankaların altın aktivitelerinde düşüş görüldü.



Dünya Altın Konseyi, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB), bu yıl en fazla altın alımı gerçekleştiren merkez bankası olduğunu açıkladı.

Dünya Altın Konseyi açıklamasında merkez bankalarının net altın alımlarının Ağustos'da gerilediğini belirtti. 

Bankaların altınla alakalı aktivitelerinde azalma olduğu görülürken, sadece az sayıda banka aylık olarak altın rezervlerine katkıda bulunabildi.Verilen bilgilere göre sadece üç merkez bankası altın rezervlerini 1 ton veya 1 tondan fazla artırdı. TCMB da bu yıl en fazla altın alımı gerçekleştiren merkez bankası oldu.

TCMB, bu yılın en fazla altın alımı yapan bankası oldu


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön