26 / 04 / 2024

Tek durak ofis sistemi yayılıyor!

Tek durak ofis sistemi yayılıyor!

Yabancı yatırımcıya kolaylık için İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) çatısı altında hizmete giren Invest in Istanbul (Tek Durak Ofisi), Kalkınma Bakanlığı’nın belirlediği 8 kentte daha açılıyor ve yayılmaya başlıyor. 



İSTKA’dan yapılan açıklamaya göre, 11 ayda 30 farklı ülkeden 72 yabancı yatırımcıya hizmet veren Invest in İstanbul, hayata geçtiği 21 Haziran 2017’den bu yana 162 milyon dolarlık yatırımın Türkiye’ye çekilmesini sağladı. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre yabancı yatırımcıya büyük kolaylık sağlayacak ofisler İstanbul’un yanı sıra Kocaeli, İzmir, Ankara, Mersin,  Adana  ve Samsun’da da açıldı. Gaziantep ve Bursa’da ise Tek Durak Ofis’in kurulum çalışmaları son aşamaya geldi. 

İSTKA Genel Sekreteri Özgül Özkan Yavuz, Dünya Bankası tarafından her yıl yayımlanan Doing Business raporuna göre, Türkiye’de bir iş yerinin ancak 6.5 günde açılabildiğini belirterek Tek Durak Ofis sayesinde yabancılar için bu sürenin ortalama 2 güne gerilediğini dile getirdi. 

Yavuz, Dünya Yatırım Konferansı’nda İngiltere ve Japonya ile birlikte dünyanın en başarılı örneklerinden birisi seçildiklerini aktardı.


Geri Dön