28 / 03 / 2024

Tekirdağ Büyükşehir'den kentsel dönüşüm toplantısı!

Tekirdağ Büyükşehir'den kentsel dönüşüm toplantısı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, deprem hazırlıkları ile ilgili bilgilendirmelerin 2. etabını kapsayan bir toplantı gerçekleştirdi.



Yatırımlarını hız kesmeden sürdüren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, deprem hazırlıkları ile ilgili bilgilendirmelerin 2. etabını kapsayan bir toplantı yaptı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda yapılan ve Süleymanpaşa, Muratlı, Malkara, Hayrabolu ve Şarköy'de yapılan çalışmaların masaya yatırıldığı toplantıda bir konuşma gerçekleştirilen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin şu anda en önemli gündem maddesinin depreme hazırlık olduğunu dile getirerek, "Son zamanlarda devam eden bir deprem hareketliliği var. Bu gerçekle yaşamak zorundayız ancak depreme hazır olmak da bizim elimizde. Hepimizin bildiği gibi deprem değil dayanıksız binalar öldürür. Deprem gerçeğine büyük önem veren bir büyükşehir olarak, Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairemizce, depreme hazırlık konusunda yapılan tüm çalışmaları siz değerli basın mensuplarımızla ve dolayısıyla da halkımızla paylaşmak için tertip ettiğimiz bilgilendirme toplantılarının ikincisini bugün Süleymanpaşa İlçemizde gerçekleştiriyoruz. Halkımız şunu bilsin ki Tekirdağ büyükşehir Belediyesi, depreme hazırlık ile ilgili elinden gelen tüm çalışmaları yapmaktadır. Bundan sonra da yapmaya devam edecektir" diye konuştu.

Gerçekleştirilen toplantıda, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Emin Pehlivan ve Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Sevim Avcı Yener tarafından, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin depreme hazırlık ile ilgili yaptığı çalışmalara da değinildi.

Yapılan toplantıda, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan veya yapılması planlanan Afet Yönetim Sisteminin içeriği, risk haritaları, il afet ve acil durum planları, acil durum hizmet grupları, kısa süre içerisinde uygulamaya konulacak telsiz sistemi, afet toplanma alanları, geçici barınma alanları, deprem simülasyon tırı, afet konteynerleri, afet gönüllüleri projesi, mobil aşevi ve mobil ekmek fırını projesi,  şehir genelinde tüm ilçelerde yapılan  zemin etüt çalışmaları, kentsel dönüşüm ve kentsel iyileştirme çalışmaları konusu da konuşuldu.

Gerçekleştirilen toplantıya Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın yanı sıra, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Süleymanpaşa Belediyesi Başkan Vekili Şenol Karaküçük, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fatih Ünsal, TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz, Malkara Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Özer, daire başkanları, belediye yetkilileri ile basın mensupları katılım gösterdi.


Geri Dön