18 / 04 / 2024

Tekirdağ Kapaklı belediye binasının terasına kafeterya yapılacak!

Tekirdağ Kapaklı belediye binasının terasına kafeterya yapılacak!

Tekirdağ 'a bağlı Kapaklı Belediyesi Şubat Ayı Meclisi ikinci birleşiminde Belediye Hizmet Binası' nın terasına kafeterya yapılması için binayı yükseltme kararı alındı.



Kapaklı Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın 2'nci oturumu Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis üyelerinden 6'sının katılmadığı toplantıda İmar Komisyonu raporları görüşülerek karara bağlandı. Kapaklı Kaymakamlığının Hükümet Konağı Alanı talebinin Büyükşehire havale edildiği toplantıda, belediye hizmet binasının 3,5 metre yükseltilmesine karar verildi. 

Bir önceki oturumda İmar Komisyonu'na havale edilen gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda ilk olarak Kapaklı Kaymakamlığımın Hükümet Konağı konulu yazısı görüşüldü. Komisyon, 512 ada 1 parselde bulunan Belediye Hizmet Alanı'nın imar tadilatı ile Resmi Alan olarak belirlenmesi ve Kapaklı Kaymakamlığfna tahsisi talebinin Büyükşehir Belediyesi'ne yapılması uygun görüldü. Komisyon raporu oy birliği ile kabul edildi. 

Toplantı, belediye hizmet binasının terasına kafeterya yapılması konusunun görüşülmesi ile devam etti. Bahse konu projenin hayata geçirilebilmesi için 1/1000 ölçekli revizyon uygulama imar planında H:31 metre olarak belirlenen yüksekliğin plan tadilatı yapılıp H:34,5 metre olarak belirlenmesi yönündeki komisyonun uygunluk raporu da oy birliği ile karara bağlandı. 

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise Karaağaç Mahallesi'nde eksik yolların yapılması ve mevcut yolların asfaltlanması ve parke taş olan yolların onarılması konusu görüşüldü. Konuyla ilgili Fen İşleri Müdürlüğü'nün bilgilendirilmesi uygun görüldü. Komisyon, Karaağaç'ta imar planı revizyonu yapılması talebinin ise Tekirdağ İl Çevre Düzeni planı kısmi revizyonunun onaylanmasının ardından değerlendirilmesine karar verdi. 

Karaağaç'taki mevcut parkın bakımı konusunda mahallede 2 park düzenlemesinin programa alınmasını uygun gören komisyonun raporu oy birliği ile kabul edildi. 

Toplantının son gündem maddesinde ise Emlak ve İstimlak Müdürlüğü'nün "Sıkıştırılmış Petrol Gazı Tüpü dağıtımı ve satışı yapan esnafın, tek bir depolama alanı içinde toplanarak telafisi güç kazaların önüne geçilebilmesi adına mülkiyeti belediyeye ait olan 701 ada 1 parseldeki 7818 metrekarelik alanın Sıkıştırılmış Petrol Gazı Tüpü dağıtımı depolama alanı olarak kullanılması' talebi görüşüldü. 

Bahse konu alanın, imar planı değişikliği olmadan depolama amacıyla kullanılamayacağı belirtilen komisyon raporunda konu ile ilgili yürütülen çalışmaların devam ettirilmesinin uygun olduğu kaydedildi. komisyon raporu da oy birliği ile kabul edilerek karara bağlandı. 


Tekirdağ Avrupa Gazetesi


Geri Dön