26 / 04 / 2024

Tekirdağ'a 17 katrilyon liralık yatırım!

Tekirdağ'a 17 katrilyon liralık yatırım!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Tekirdağ'a 2002'den bu yana 17 katrilyon liralık yatırım yaptıklarını söyledi.



Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çorlu Heykel Meydanı'nda gerçekleştirdiği konuşmasında,  "Biz geldikten sonra 'Devlet tüccarlığı bırakacak.' dedik. Bunun adımlarını attık. Hamdolsun ondan sonra da sıçradık, buralara öyle geldik. Ama bunlar bu işten anlamaz çünkü bunlar devletçi. Devletçi kafaları var bunların. O devletçi kafalarla da özel sektörün güçlenmesini istemezler. Biz, bunların hepsini bir kenara koyduk. Şayet bunlar milleti tanısaydılar, her gidenin 'Allah razı olsun' dediği 5 yıldız otel konforunda hizmet sunan şehir hastanelerine düşmanlık etmezlerdi. Bu ülkeyle şöyle kıyısından köşesinden ufacık bağları olsa, büyümenin yıkmakla değil, yapmakla, inşa etmekle gerçekleşeceğini anlarlardı. Bunların derdi Türkiye'yi yönetmek falan değil, bunlar daha kendi partilerinin iç mücadelesinden, iç kavgalarından çıkamamışlar, Türkiye'nin yönetimine talip oluyorlar. Cumhurbaşkanı adayı kendi partisinde kongre kazanamamış bir isim." dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkeye hizmet yolunda tek bir saniye dahi kaybetmeyeceklerini söyleyerek, "Karşımızdaki beceriksizliklerin komiklikleriyle vaktimizi boşa geçirmeyiz. Çünkü bizim hayallerimiz var, bizim ülkeyi idare etmek gibi bir derdimiz, sorumluluğumuz var. Bizim Çorlu için Tekirdağ için hayata geçireceğimiz projelerimiz var. Biz birilerine laf yetiştirmenin değil, asıl ülkemize ve sizlere eser üretmenin gayretindeyiz." dedi.

Tekirdağ a 17 katrilyon liralık yatırım!

Tekirdağ'a 2002'den bu yana 17 katrilyon liralık yatırım, 3 bin 41 derslik yaptıklarını, Namık Kemal Üniversitesi'ni kazandırdıklarını, 3 bin 240 yatak kapasiteli yüksek öğrenim yurtları açtıklarını dile getiren Erdoğan, gelecek 3 yıl içinde 3 bin 800 kişilik yeni yurtlar açılacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 11'i hastane olmak üzere 27 sağlık tesisinin Tekirdağ'a kazandırıldığını, 480 yataklı şehir hastanesiyle 4 sağlık tesisinin yapım çalışmalarının sürdüğünü söyleyerek, "Şehir hastanemizi inşallah önümüzdeki yıl tamamlayıp, hizmetinize sunuyoruz." diye konuştu.

TOKİ kanalıyla 5 bin 376 konut yapılarak, sahiplerine teslim edildiğini, Tekirdağ'ın bölünmüş yol uzunluğunun 87 kilometreden 327 kilometreye çıkarıldığını söyleyen Erdoğan, İstanbul'u Çanakkale'ye ve Kuzey Ege'ye bağlayacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nü de içeren Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu'nun gurur projelerinden biri olduğunu belirttii.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün ve 101 kilometrelik Malkara-Çanakkale arasının yapımının sürdüğünü de söyledi.

 

- "Bunlarda yalan aramadığın kadar"

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölünmüş yollardaki 16 yıllık başarıyı demiryollarında da sağladıklarını söyledi. Tekirdağ-Muratlı hattının tamamlandığını ve burayı işletmeye açtıklarını dile getiren Erdoğan, 150 yıldır yenilenmeyen Rumeli Demiryolu'nun Tekirdağ kısmının tamamının yenilendiğini, 230 kilometre güzergahta çift hatlı hem yük hem de yolcu taşımacılığı yapılacak Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi ile ilgili çalışmaların da devam ettiğini belirtti.

Trakya Gelişim Projesi'ni uygulamaya koyduklarını, bu projeyle bölgede gelecek yıl sonuna kadar 10 milyar liralık yatırım gerçekleştirileceğini söyleyen Erdoğan, şu şekilde konuştu:

"Tekirdağ'a 3 baraj, 4 gölet inşa ettik. Bir baraj ve 7 göletin daha inşası sürüyor. Ergene'yi kurtarmak için yürüttüğümüz çalışmalarla Ergene Nehri'nin su kalitesinde ciddi seviyelerde iyileşme sağlandı, kirlilik azalmaya başladı. Ergene Havzası'nda son teknolojiye sahip 13 ileri biyolojik atık su arıtma tesisi inşa ettik ve hepsini hizmete aldık. Bu 13 tesisten 6'sını Tekirdağ'da yaptık. Çerkezköy, Çorlu, Hayrabolu, Malkara, Muratlı ve Saray ilçelerine ileri biyolojik atık su arıtma tesisini biz kazandırdık. Aslında belediyelerin görevi olan bu tesisleri onlar yapmadığı için biz DSİ ile yaptık. Belediyeler Trakya'da sadece atık su tesisinde değil hemen her konuda sınıfta kalıyorlar. Biz 2 yılda koskoca Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü tamamladık, Tekirdağ'da, Edirne'de, Çanakkale'de ana muhalefetin belediyeleri aynı uzunluktaki yol inşaatlarını 3-4 yıldır bitiremiyorlar. Biz Boğaz'ın altını delerek tamamladığımız Avrasya Tüneli'nin uzunluğundaki yolları aynı sürede yapamayan bu belediyelere ilk seçimlerde derslerini vereceğinize inanıyorum. Ergene Nehri'ni kirlilikten tamamen kurtarmak için sanayi bölgelerinde de müşterek atık su arıtma tesisleri kurulması gerekiyor. Bu şekilde temizlenen atık sular, 42 kilometre kara hattı, 19 kilometre tünel ve 4,5 kilometre derin deniz deşarjı ile Marmara Denizi'ne verilecek."

- Çorlu'ya yapılan yatırımlar

Çorlu'yu da ihmal etmediklerini, eğitimde 2 anaokulu, 3 ilkokul ve 1 ortaokuldan oluşan 6 okul kazandırdıklarını söyleyen Erdoğan, sağlıkta 300 yataklı Çorlu Devlet Hastanesini, 60 ünitelik ağız ve diş sağlığı merkezini, 3 sağlık ocağını kazandırdıklarını, Kınalı Ayrımı, Çorlu yolunu ve Lüleburgaz-Çorlu yolunu bölünmüş yol olarak tamamlayıp trafiğe açtıklarını belirtti.

Yapımı süren Çorlu Havalimanı Kavşağı-Şerefli Limanı Bağlantı Yolu'nu bu yıl bitereceklerini belirten Erdoğan, "Yaptığımız yatırımlarla Çorlu Havalimanımızı modernize ediyoruz. 2003 yılında 14 bin olan havalimanımızın yolcu trafiği şu anda ne biliyor musunuz? 107 bin. Nereden nereye? İnşallah önümüzdeki dönemde bu projelerimize yenilerini ekleyeceğiz." diye konuştu.

"Türkiye'yi erdem, irade ve cesaretle şaha kaldıracağız." diye konuşan Erdoğan, 2023 hedeflerine ulaşana kadar, gelecek kuşaklara çok daha güçlü ve müreffeh bir ülke bırakana kadar bu mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi.

Çorlu'dan Türkiye'nin aydınlık yarınları için tarihi bir oy oranı beklediğini söyleyen Erdoğan, Çorlu'nun ve Tekirdağ'ın kendilerini mahcup etmeyeceğine yürekten inandığını vurguladı.
 


Geri Dön